To do tijdens het Pinksterweekend: van foodfestival tot sneakerbeurs

Rollende Keukens! Sneakerness! Stekker in de Tunnel! En meer.

Meer van Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je

Het laatste lange, vrije weekend van het jaar staat voor de deur: Pinksteren. En hoewel Tweede Pinksterdag de koudste ooit dreigt te worden is er in ieder geval zat leuks te beleven in ’t ganse land. Kijk maar:

ROLLENDE KEUKENS
De foodtrucks rijden as we speak de hoofdstad in: het is weer tijd voor Het Weekend van de Rollende Keukens, het grootste openluchtrestaurant van Amsterdam. Vijf dagen lang kun je eten en drinken tot je erbij neer valt op het Westergasterrein. En voor wie ’s avonds nog met de voetjes van de (dans)vloer wil opent de North Sea Jazz Club haar deuren voor gratis afterparty’s. Hoezee.

Advertisement - Continue Reading Below

> Het Weekend van de Rollende Keukens, van donderdag 12 t/m maandag 16 mei op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Info: rollendekeukens.amsterdam.

SNEAKERNESS
Sneaker freakers opgelet! Voor de zesde keer vindt het grootste Nederlandse sneakerevent ooit plaats, dit jaar in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Tijdens het Pinksterweekend keert Sneakerness terug in de hoofdstad, en tsjonge wat hebben we er weer zin in. Van grote internationale merken en sneakerstores, tot privéverkopers en verzamelaars: mensen uit heel Europa komen naar het event om sneakers te kopen, verkopen en ruilen. Hier scoor je nou net dat ene paar gympies, dat je niet snel ergens anders vindt.

More From Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je
Festivaltips: voor beginners én festivalveteranen
Briljant: inside festivaltips van een die-hard

> Sneakerness Amsterdam, zaterdag 14 en zondag 15 mei in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Tickets en info: sneakerness.com.

UIT JE STEKKER
En uiteraard wordt er dit weekend ook gedanst, in Utrecht bijvoorbeeld. Daar vindt het festival Stekker in de Tunnel plaats in één van de mooiste venues van Nederland: de expeditiestraat van Hoog Catharijne in Utrecht. Een muzikale nacht met een dubbeldikke line-up. Er zijn nog een paar tickets beschikbaar…

> Stekker in de Tunnel 2016, zaterdag 14 mei in de expeditiestraat van Hoog Catharijne in Utrecht. Tickets en info: stekker.nl.

SPOONING
En er staat nog een culinair event op het program: in Amersfoort welteverstaan. Daar worden de tafels gedekt door het culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje. Het volledige weekend lang wordt het Burgemeester Brouwerplantsoen een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Naast meer dan 25 nieuwe mobiele keukens is er een uitgebreid muziekprogramma (zelfs Burgemeester Bolsius komt plaatjes draaien!)
en een markt. Toegang kost je helemaal noppes, niks, nada.

> Lepeltje Lepeltje 2016, vrijdag 13 t/m maandag 16 mei in het Burgemeester Brouwerplantsoen te Amersfoort. Info: lepeltje-lepeltje.com.

De maand is nog jong, maar er staat weer genoeg op het program! >