Festivallen: de do's en dont's

My Lady Festival Tips van de pro.

De Britse journaliste en schrijfster Caitlin Moran heeft al vele, vele festivals overleefd. Ze begon op haar zestiende als muziekjournaliste en kan een weekend Glastonbury nog steeds niet weerstaan.

In haar recentste boek Moranifesto (Ebury Press) deelt ze in het hoofdstuk My Lady Festival Tipswat ze geleerd heeft. Een paar hoogtepunten:

> Draag geen hotpants. Je dijen zijn ofwel ijskoud, ofwel heet en in no time verbrand. Als je op een bankje gaat zitten eindig je met splinters in je bips en op het gras met mieren in je onderbroek.

Advertisement - Continue Reading Below

> Heb geen seks. De liefde bedrijven in een tent is in feite seksen in een plastic zak terwijl er duizenden mensen om je heen staan. Morgans alternatief: eet friet. Da's ook lekker.

> Niet chillen. Doe niks wat met chillen te maken heeft. Dus geen voetmassages, yoga en'spirituele healing'. Je bent op een festival om te rocken, je lijf te laten schudden door donderende bassen en burrito's te eten om vijf uur 's nachts.

> Vergeet beautyrituelen. Spray droogshampoo op je haar, gezicht, oksels en voeten, en doe oogschaduw in een knalkleur op. Klaar. In geval van wallen zet je een zonnebril op, of schenk je nog maar eens een drankje in.