Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?

Campingcocktails​.

Je bent op de festivalcamping van Lowlands niet veroordeeld tot lauwe blikjes bier die al twee dagen onder je luchtbed liggen, of de Transsylvanische wodka van je toeterzatte buren. Met een paar trucs zit je zo met een classy drankje op je klapstoel.

Fancy gin-tonic

Hiervoor heb je één tool nodig: een kaasschaaf. Daarmee maak je slierten komkommer die je hebt meegenomen. Die gaan in je gin-tonic et voilà: alsof-ie uit een hippe bar komt. Zoethoutstokjes of stukje limoen doen het ook goed.

Advertisement - Continue Reading Below

Tip: De tonic is koel natuurlijk het lekkerst. Diehards kunnen de fles (en de komkommer) onder de grond bewaren (in een tas!), dan blijft-ie best even fris. En met een stevige kaasschaaf kun je ook graven.

Hot shots

Een Amerikaan die naar Burning Man ging vroeg een cocktailexpert om een drankje dat smaakt in de hitte en geen ijs nodig heeft. De man sloeg aan het mixen en kwam met een cocktail die gelijke delen tequila, pepermuntlikeur en Suze (Franse aperitief op basis van gentiaan) bevat. Niet allemaal heel courante ingrediënten, maar ze zorgen samen wel voor een koele sensatie.

More From Festivals
20 articles
Laatste kans! Quiz en win: Welke festivaltrend pas
Elle NL + Zalando
Hier gaan we eten en drinken dit weekend!
Is Folk Remix jouw festivalstijl? Klikken maar!
Elle NL + Zalando
Ga jij voor fierce én comfy op een festival?
Elle NL + Zalando
Ben jij deze kleurrijke cool girl op een festival?
Elle NL + Zalando

Tip: Mix de boel thuis in een plastic fles, dat scheelt gesleep.

Glühwein

Niets lekkerder bij kil takkeweer dan een beker glühwein. Onmogelijk, zal je denken, waar haal ik een pan, kruidnagels en sinaasappels vandaan? Heb je niet nodig. Neem zakjes glühweinkruiden (Jacob Hooy) mee en hang die in een kop heet water (van je eigen gasstelletje of de koffietent). Lekker trekken, over een paar bekers verdelen en aanvullen met de fles rode wijn die nog in je rugzak zit.

Tip: Een zakje chai is trouwens ook geschikt.

Zo overleeft je make-up een festival >