De Parade is weer in de stad – deze voorstellingen mag je niet missen

​Theaterfestival de Parade opent vanavond voor het laatst haar deuren deze editie in de hoofdstad, in het Martin Luther Kingpark om precies te zien. Naast de zweefmolen en silent disco (sowieso-tjes) zijn dit enkele highlights die je – wat mij betreft – niet mag missen.

Meer van Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je

Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten op het festivalterrein, maar waar ga je dan heen? Uit het uitgebreide aanbod drie favorieten die je in Amsterdam zeker moet zien:

> 'Hip-hop vertelling van de kleine zeemeermin' kop het intro van Kroost – daar wil ik dus direct heen. Lil' Arial Black heet de voorstelling van het vijftal van de Toneelschool Arnhem, een energieke hip-hop vertelling van een oeroud sprookje. Dit is het verhaal van de kleine zeemeermin, zoals het nog nooit verteld is. De acteurs beloven dat je dansend de tent uit zal lopen.

Advertisement - Continue Reading Below

> Brand new is het Parademuseum, dat dit jaar geheel in het teken van de kleurenfotografie van Ed van der Elsken staat. Met een knipoog naar de diashows uit de jaren zeventig maak je kennis met foto's uit Van der Elskens baanbrekende fotoboek Eye Love You. Een beeldshow die je niet mag missen!

> Lachen gegarandeerd! Alex Klaasen en Henry van Loon staan wederom als de band H.E.A.R. (Henry en Alex Rock) op het podium van de Parade. Dit keer met een Best of the Best of the Best of-concert. Nog nooit gehoord van hun internationale megahit Neuken is voor meisjes? Dan mag je dit duo zeker niet missen vandaag.

De Parade sluit dit jaar traditiegetrouw af in Amsterdam van vrijdag 12 t/m zondag 28 augustus. Meer informatie (en online kaartverkoop van voorstellingkaartjes) via: deparade.nl.

Pssst… Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops én spelen er alle avonden twee bands gratis en voor niets live muziek. Hatsa.