Trip naar Londen in de planning? Deze expo's mag je niet missen

​London baby!

Meer van Nu in ELLE
20 articles
Özcan Akyol
Özcan Akyol: 'Ik heb een bovengemiddeld libido'
ELLE maart 2018
'Een big smile is wat ons betreft hét accessoire'
Dit is jouw maandhoroscoop voor januari 2018

Rebellen in hun 501, zigzagmotieven van Missoni en foto's uit de swinging sixties: er is veel moois te zien in de Londense musea en galerijen. Deze drie exposities staan op onze must-see lijst in de Britse hoofdstad:

Blauwe Periode

Op 10 september opent in het Victoria and Albert Museum in Londen in samenwerking met Levi's de tentoonstelling You Say You Want a Revolution? Records and Rebels 1966-70. De expositie onderzoekt de rebelse cultuur en muziek uit die jaren en de invloed ervan op mode, film, kunst en politiek, toen en nu. Een hoofdrol is weggelegd voor de spijkerbroek, de Levi's 501 en 505 in het bijzonder, die in die jaren hét uniform werd van creatieven, pioniers, rebellen en bands als Jefferson Airplane, The Rolling Stones en later Blondie en de Ramones.

Advertisement - Continue Reading Below

> You Say You Want a Revolution? Records and Rebels 1966-70, 10 september 2016 t/m 27 februari 2017 @ Victoria and Albert Museum in Londen. Info: van.ac.uk.

Zig-a-zag-ah

Je laatste kans; nog tot 4 september is in het Fashion and Textile Museum een retrospectief van Missoni te zien. Het overzicht verdiept zich in het creatieve proces van het Italiaanse modehuis en de doorgaans felgekleurde zigzagontwerpen van Ottavio en Rosita Missoni in de context van de twintigste-eeuwse kunst. Naast stoffen en een selectie van de creaties die het modehuis – sinds 1997 staat dochter Angela Missoni aan het roer – in de afgelopen zestig jaar ontwierp, zijn er kunstwerken te zien die de Missoni's geïnspireerd en beïnvloed hebben.

More From Nu in ELLE
20 articles
Özcan Akyol
Özcan Akyol: 'Ik heb een bovengemiddeld libido'
ELLE maart 2018
'Een big smile is wat ons betreft hét accessoire'
Dit is jouw maandhoroscoop voor januari 2018
ELLE's Grote Jaarhoroscoop 2018, dit is 'm!
2018 wordt 't beste jaar van dit decennium

> Missoni Art Colour, 6 mei t/m 4 september 2016 @ Fashion and Textile Museum in Londen. Info: ftmlondon.org.

Missoni Art Colour

Picture perfect

Tot eind september is er in The Photographers' Gallery een retrospectief te zien dat je niet wilt missen: Terence Donovan: Speed of Light. De legendarische fotograaf en video/filmmaker Terence Donovan (1937-1996) begon zijn carrière in het Londen van de swinging sixties. In zijn ruim veertigjarige loopbaan fotografeerde hij mode voor onder meer ELLE, Marie Claire en Harper's Bazaar, maakte hij iconische portretten van onder anderen Twiggy, Sophia Loren en Prinses Diana, schoot hij campagnes voor kledingmerken, maakte hij veelal zwart-wit werk, werkte hij samen met muzikanten als Robert Palmer en Malcolm McLaren en maakte hij revolutionaire films. Must-see, non?

> Terence Donovan: Speed of Light, 15 juli t/m 25 september 2016 @ The Photographers' Gallery in Londen. Info: thephotographersgallery.org.uk.

French ELLE (1965)