WONEN

WONEN

De ziel van Thonet

Essence 01 - Thonet Collection Book
27 december 2011 05:47

Wie kent ze niet, die prachtige klassieke barstoeltjes van gebogen hout en vlechtwerk?


De bijna tweehonderd jaar oude Duitse meubelfabrikant Thonet heeft een rijke geschiedenis, met ook de iconische buisstoelen van Mart Stam en Marcel Breuer uit de Bauhaus-periode in de collectie.
 
Traditioneel vakmanschap en modern vernuft leveren telkens weer tijdloze, uiterst functionele ontwerpen op, tegenwoordig van de hand van internationale designers als Stefan Diez, James Irvine en Glen Oliver Löw. Het familiebedrijf vervaardigt naast zitmeubels ook (vergader)tafels en kasten, zowel voor de consumenten- als de projectsector.
 
BOEK 01
Om de eigen geschiedenis en ziel van de firma voor iedereen inzichtelijk te maken, is er nu het boek Essence 01. Begeleid door mooie foto’s en prikkelende citaten maken we een reis door de tijd, krijgen we een kijkje achter de schermen en zien we de vele mooie producten van Thonet. 
 
Essence 01 - Thonet Collection Book, 240 pagina’s, tekst in het Duits en Engels, € 19,95, te koop in de Thonet showroom in Toonkamer in Utrecht, en te bestellen via info@thonet.nl (portokosten: € 6,75).

 

Meer prachtige designboeken >


Reageer


MEER WONEN

Sinds de lancering, eind 2010, blijft de BeoSou...

Stichting Villa Zebra, opgericht in het kader v...

Ontwerperscollectief Yksi in Eindhoven presente...

In 2004 is de Stichting Utrecht Biënnale opgeri...

Studio Drift, opgericht door Ralph Nauta en Lon...

Of je nu driehoog-achter woont, of in een enorm...