WONEN

WONEN

Li’s cultuurfonds

29 november 2012 11:01
door Elsbeth Grievink

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2012 is toegekend aan Lidewij Edelkoort. Met het CultuurFonds op Naam dat bij de prijs inbegrepen is, weet zij – uiteraard – wel raad.


De trendforecaster mocht zelf de naam en de doelstelling van het nieuwe fonds bepalen. Het werd: Hybrid House fonds. Een fonds voor projecten die wetenschappelijke en technologische disciplines en de menselijke natuur, vormgeving en beeldende kunst aan elkaar koppelen.

 

DE WERELD VOLGENS LI
Lidewij Edelkoort: ‘Het doel van het Hybrid House fonds is om gezamenlijk nieuwe scenario's te schrijven en de dynamiek tussen de verschillende disciplines vorm te geven, zodat de wetenschap ontsloten en fysiek weergegeven wordt en het culturele gedachtegoed eindelijk de plaats krijgt in de maatschappij die ze verdient. Cultuur stelt de vragen, die de hersens uitdaagt tot groei en ontplooiing en is dus onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van de beschaving en de evolutie van de mens.’

 

HOE ZIT DE PRIJS IN ELKAAR?
De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt elk jaar toegekend aan iemand die bijzonder werk verricht heeft op een van de werkterreinen van het Cultuurfonds. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 75.000, plús een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van € 75.000, waarvan hij of zij de naam en doelstelling zelf mag bepalen.

 

Meer informatie via: www.cultuurfonds.nl.

 

Wat waren de béste Nederlandse ontwerpen van het afgelopen jaar? >


Reageer


disqu
MEER WONEN

De winter nadert. En dus dwalen de gedachten steeds vaker af naar zonni...

Waar de leidingen die uit de muur komen piepen al niet goed voor zijn:...

In het historische hart van Barcelona is een vijfsterrenhotel met dito ...

ELLE Decoration gaat de straat op, en stelt zo’n twee keer per maand e...

De jaarlijkse, prestigieuze architectuur competitie [AC-CA] heeft dit jaa...

Styling director Tatjana Quax en art director Ben Lambers vormen samen ...