Initiatiefnemers Centraal Museum, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht en Pastoe bieden een breed programma, waarmee ze zowel op professionals als op het algemene publiek mikken.

 
De vierde editie van Utrecht Manifest heeft als thema Het Nieuwe Werklandschap. De wijk Rotsoord verandert voor een paar maanden in Werkoord, waar wordt verkend welke ontwikkelingen op het gebied van design en architectuur rond de nieuwe manier van werken spelen. Denk aan flexplekken, mobiliteitsproblemen, duurzame werkwijzen en grote bedrijfscomplexen versus kleine ondernemers in het hart van de stad.

Het Nieuwe Werklandschap heeft haar thuisbasis aan Heuveloord 140 in Utrecht. Vanuit deze locatie, die fungeert als broed-, werk- en ontmoetingsplaats, podium en archief, verspreiden de exposities, workshops en lezingen zich tot en met mei 2012 door de wijk.

INTERIEURADVIES

Studio Makkink & Bey is dit jaar artistiek leider van Utrecht Manifest. De studio van Rianne Makking en Jurgen Bey opende voor de bewoners van Rotsoord een Helpdesk waar ze aan jonge ontwerpers om interieuradvies kunnen vragen. Ook wordt in de Helpdesk geïnventariseerd wat er leeft in de wijk en wat de wensen voor de leefomgeving zijn.

Een ander project is Eetbaar Landschap van ontwerpster Ester van de Wiel. Zij wil de mogelijkheden voor lokale voedselproductie in kaart brengen en Rotsoord ontwikkelen tot culinaire broedplaats.

Zie voor meer informatie, nieuws en activiteiten: www.utrechtmanifest.nl. Houd het maartnummer van ELLE Decoration in de gaten voor het interview met architect Rianne Makkink en ontwerper Jurgen Bey (1 februari in de winkel).

 
 

Blader in de nieuwste ELLE Decoration >