Dit is de populairste babynaam voor meisjes wereldwijd

Wereldwijd kiezen de meeste ouders voor deze meisjesnaam...

Veel ouders hopen dat hun kind ertussenuit springt en dus willen ze een unieke naam. Wil jij dit ook? Blijf dan weg van de naam Sofia (en alle varianten hierop, inclusief Sophia). Dit is namelijk de populairste babynaam voor meisjes wereldwijd.

De website babynamewizard.com deed onderzoek naar de meestvoorkomende babynamen. Een van de experts, Laura Wattenberg, ontdekte dat de naam Sofia/Sophia in 9 verschillende landen op nummer een staat, onder andere in Italië, Rusland en Mexico. In 20 andere regio's eindigt de populaire naam op een tweede of derde plek.

Advertisement - Continue Reading Below

Sophia

In Amerika, een van de landen met de grootste bevolking, werden zo'n 17.327 baby's Sophia genoemd in 2015 en 9.650 baby's kregen de naam Sofia.

De naam Sofia/Sophia betekent 'wijsheid', een van de redenen waarom Wattenberg denkt dat het zo'n populaire naam is. Een andere reden is dat de naam makkelijk uitgesproken kan worden in verschillende talen.

Hoewel de naam nu razend populair is, zullen er over een jaar of tien misschien niet meer zoveel Sofia's/Sophia's rondlopen. Tien jaar geleden scoorde de naam namelijk helemaal niet zo goed in de lijsten van populaire namen. De populariteit van een babynaam kan dus ook zo weer overwaaien.

Op zoek naar een unieke voor je baby? Check deze lijst met bijzondere meisjesnamen >

Bron: Cosmopolitan UK