Dit is de populairste meisjesnaam ter wereld

Zag jij 'm aankomen?

Meest gelezen

Sommige ouders geven hun kind het liefst een naam die geen enkel ander levend wezen heeft (we kijken naar jullie KimYe), anderen gaan liever voor een klassieker. Maar zo'n klassieker kan soms ook overslaan in een regelrechte hit, waardoor-ie dan plots weer modern wordt. De populairste meisjesnaam ter wereld valt - zo kunnen we wel stellen - in die categorie.

Volgens de website Live Science deed babynamenwebsite babynamewizard.com onderzoek naar namen op basis van statistieken. En de populairste naam ter wereld blijkt... Sofia/Sophia. Dit omdat de naam in negen landen (van Mexico tot Italië tot Rusland) bovenaan staat en in nog eens twintig landen op plek twee of drie.

Advertisement - Continue Reading Below

In Nederland zit je met een Sofia-variant nog redelijk veilig. Hoewel Sophie wél in de top 10 van 2016 staat en ook in 2017 op plek 3 belandde, aldus SVB, zijn Sophia en Sofia een stuk minder in trek. In 2016 eindigde Sophia op plek 59 met 223 baby's en Sofia op plek 35 met 296 Sofia'tjes.

Namenexpert Laura Wattenberg voerde het onderzoek uit en zij denkt dat de naam zo populair is omdat Sophia/Sofia 'wijsheid' betekent. En het is ook een voordeel dat de naam in verschillende landen prima uit te spreken is.

En dat kunnen zij vast beamen:

Bron: Cosmopolitan NL