MODETRENDS

De voorjaarsjas (of zomerjas, zo u wilt) is een onmisbaar item in ieders garderobe. Designers begrijpen ook dat het wel eens regent of niet warm genoeg is om met-zonder-jas de deur uit te gaan. Dus tonen ze massaal hun versie van DE jas tijdens de spring/summer 2014-shows.

De gemene deler? Een slank silhouet, trench (optioneel) en tot op de knie. De vrolijke variatie zit ‘em in kleur (Burberry), prints (Miu Miu) en snit (Jil Sander).

Let op: dit gaan we dragen in het nieuwe seizoen. Jawel, met gepaste trots presenteren we u de 10 grote modetrends voor lente 2014.

Soms heb je voor een upgrade van je garderobe niet veel meer nodig dan een slimme kleurinjectie. Dit zijn dé trendkleuren voor het nieuwe seizoen. Is het al zomer?

Een ode aan het perfecte blanke canvas, de basic der basics: het witte overhemd.

Begrijp ons goed: ook wij deden er massaal aan mee, maar de hipsterdichtheid van deze vijf maken het trends die we in 2014 gewoon echt.niet.meer.kunnen.zien (‘thanks' to de Anna Dello Russo’s en Rita Ora’s van deze wereld. En de vele modebloggers, niet te vergeten). Wat jij?

 

Dit zijn dé 25 bestgeklede dames van 2013 volgens uw lieftallige redactie >

 

foto's: Rex Features & Getty Images

Oude bekenden en nieuwe motiefjes; de print is overal. Geen ingewikkeld gedoe maar eenvoudige patronen, die overigens ook uit borduursels, cut-outs en breisels kunnen bestaan. Stippen, (Burberry’s) hartjes en de oude vertrouwde panterprint zijn favoriet deze winter, kijk de kunst af van de catwalk.

 

Modetrend winter: camouflageprint anno 2013 >

 

foto's: IMAXtree

Een heuse hit voor het type eigenwijs is het detectivejasje. Met of zonder revers. Wel graag met ruit, pinstripes of houndstooth. En uiteraard van tweed.

 

Modetrend voor slaapkoppen: de pyjama >

 

foto's: IMAXtree

Geen zin in moeilijk? Maar je wilt toch wat chics? Combineer die kokerrok met een sweater. Een pantalon met bomberjack. Jawel: chic huwt dit seizoen beneden haar stand en gaat ervandoor met nonchalant. Downdressen, noemen ze dat. En zó doe je dat.

 

PS - Shop meteen een paar key items om je wintergarderobe mee aan te vullen.