Dit gebeurt er als je Dave Roelvink in de nieuwe mannencollecties stopt

​Het is bijna niet te doen.

Meest gelezen

Voor wie in Dave Roelvink nog alleen een verwende zoon van de geelbroekdrager Dries ziet, die veel te hard scheldt op z'n publiek en een botte hork is als 't op meisjes aankomt, think again - er is een kentering gaande.

En die kentering gebeurt recht onder onze neus in Expeditie Robinson. We zien een hardwerkende Dave, een gangmaker Dave, een niet-lullen-maar-poetsen-Dave en we zagen afgelopen aflevering nog een goudeerlijke Dave, toen hij als enige tijdens de Eilandraad tegen de afvaller durfde te zeggen waarom en hoe het complot tegen hem/haar (spoilertechnisch laten we dat even in het midden) was gesmeed. En hij vindt het er écht leuk, getuige deze quote uit aflevering 2:

Advertisement - Continue Reading Below

'Ja ik vinnet echt ge-wel-dig dat ik hier aan mee mag doen. Dit is echt, echt geweldig. Ik vinnet zo lekker hiero, lekker hele dag in je zwembroekie bungelen hier.'

Kijk eens.

Waar je in Expeditie Robinson ook niet omheen kunt: de bizar knappe verschijning van Dave. Gespeend van enige volkse smaak - er wordt ten slotte praktisch niks gedragen op het eiland - kunnen we, zonder afleiding van simpele T-shirtjes of voorspelbare leren jackies, opeens de potentie zien van Dave.

Meest gelezen

En potdomme, wat doet-ie het goed in Jil Sander, Dries van Noten of Martine Rose. Een overzicht van hoe Dave eruitziet in de menswear s/s '16-shows.

1. Dave in Jil Sander

Hier zie je al dat Dave + mode verdomd goed kan werken.

2. Dave in Dries Van Noten

Advertisement - Continue Reading Below

Dan Dave in Dries (Van Noten, niet Roelvink). Moeilijke look voor een man, voornamelijk rechts, maar hij kan het hebben. Heel goed, zelfs.

3. Dave in Paul Smith

Door naar Dave in Paul Smith, een collectie die Dave nooit, maar dan ook nóóit zelf zou aantrekken, getuige zijn voorliefde voor donkere kleuren zoals zwart en legergroen. En toch - als je 't hem hierboven ziet dragen, kun je bijna niet anders dan het zonde vinden dat de look verloren gaat omdat Dave het dus nooit en te nimmer in z'n kast zou hangen.

4. Dave in Christopher Kane

Advertisement - Continue Reading Below

En datzelfde geldt voor Dave in Christopher Kane. Hoe charmant wil je 't hebben? Wie zou NIET z'n nek omdraaien als deze Dave over, zeg, de Rue de Vieille du Temple zou lopen? Wié?

5. Dave in Martine Rose

Meest gelezen

Goed, we gaan een beetje ver nu, maar Dave in Martine Rose doen we om nog even aan te tonen hoeveel de man kan hebben.

6. Dave in Balenciaga

Dan de klapper op de vuurpijl, want wat er gebeurt als je Dave in Balenciaga stopt, is niet te doen. Bewijs:

Alsjeblieft, Dave. In de naam der mode - leen je hoofd aan een Balenciaga-pak, ga het huwelijk aan met een grappig Martine Rose-tenuetje en verschijn ergens een keer in Christopher Kane. Je zou je hele omgeving een enórm plezier doen.

Amen.