De jumpsuit voor mannen is terug!

Wat vind jij ervan?

Meest gelezen

Eigenlijk waren er tot nu toe altijd twee soorten mannen die jumpsuits droegen: de Bob de Bouwers van de wereld en de Elvissen. Oftewel de werklui die een overall aanschieten omdat al die zakken zo handig zijn voor hun gereedschap, en de rocksterren die gewoon toffe pakken rocken omdat ze cool zijn, punt. Tot die laatste categorie behoren, behalve The King Elvis, bijvoorbeeld ook David Bowie en Sean Connery als James Bond.

Sean Connery als James Bond op de set van Goldfinger (1964)
Advertisement - Continue Reading Below

Tot de jumpsuitliefhebbers treedt nu een derde categorie toe: de trendgevoelige man.

Louis Vuitton toonde al voor de zomercollectie van 2015 een suède jumpsuit en ook Issey Miyake en Balmain staken de mannen strak in het eendelige pak. Tijdens de afgelopen Copenhagen Fashion Week liet Henrik Vibskov een model in een geruit en horizontaal gestreept jumpsuit lopen.

Henrik Vibkovs zomercollectie 2018
Meest gelezen

En ook Haider Ackermanns zomercollectie voor 2018 bevat een gestreepte jumpsuit, in dit geval met verticale streep.

Gestreept jumpsuit van Haider Ackermann, SS 2018

Enkele fashion forward-types werden, in navolging van de catwalktrends, tijdens de laatste Paris Fashion Week op straat gespot in de overall. Dat zag er kneiterkek uit.

Streetstyle
Streetstyle

En waarom ook niet? Jumpsuits zijn comfortabel, op allerlei manieren te stylen en kunnen zowel stoer als chique staan. Hijs je vriend/man/broer/buurman dus in dat pak! Mocht hij twijfelen over of het wel mannelijk genoeg is: James Bond droeg ruim vijftig jaar geleden al een lichtblauw badstoffen exemplaar met korte pijpen. We rest our case.

Streetstyle