De twee-verschillende-schoenentrend, durf jij?

lines Phoebe Philo helpt je over de streep.

Meest gelezen

't Is niet voor het eerst dat we tijdens de Céline-show verrassende stylingtips opdoen. Broeken over broeken, armen voorlangs mouwen in plaats van erin... Soms halen ze de straat, andere stylingfratsen blijven op de catwalk. Maar verrassend genoeg is dit er één die langzaamaan toch echt omarmd lijkt te worden:

Advertisement - Continue Reading Below

Precies: het dragen van twee verschillende schoenen.

En heel eerlijk: ik vind het een feest. Je hebt nou eenmaal een linkervoet en een rechtervoet. Dus waarom die kans om meer moois uit schoenenland tegelijk te kunnen dragen niet benutten? Of de kans om je ietwat saaie #outfitoftheday in één klap – of nou ja, twee dus – op te krikken tot #bestoutfitoftheweek-niveau. Zo.veel kansen die we tot nu hebben laten liggen. Eigenlijk zouden we Phoebe Philo op onze blote, twee dezelfde knieën moeten danken voor dit inzicht.

Meest gelezen

Overigens is ook Raf Simons, die met de herfst/winter 2017-collectie zijn debuut maakte bij Calvin Klein, in zekere zin fan:

Zijn schoeisel werd door Naomi Harris al gedragen bij de Oscars afgelopen jaar:

Advertisement - Continue Reading Below

En ook Jeremy Scott bij Moschino is van de partij:

Advertisement - Continue Reading Below

Zie hier wat waaghalzen die de schoenentrend op straat adopteerden:

En, keen als Zara altijd is op de laatste trends van de catwalk, gooide ook die 'kleine Spaanse boetiek' haar schoeisel in de mix – hoewel dat daar voor zover wij weten wel nog steeds neerkomt op het afrekenen van twee paar schoenen. Een model dat letterlijk uit twee kleuren bestaat durfden ze (nog) niet aan.