Chanel Cruise Collectie 2013

In de tuinen van Château de Versailles herleefden gisteren oude tijden – incluis een flinke vleug hedendaagse hip-hop – met Chanels Cruise Collectie 2013.

Kanten ruches, petticoats, pastelkleurige pruiken. Lodewijk XIV zou in z’n handjes knijpen van alle overdaad. Maar! Karl zou Karl niet zijn als-ie er niet een moderne twist aan gaf. Dus paradeerden de modellen – van Saskia de Brauw tot Georgia May Jagger – rond op hiphopmuziek. Van M.I.A. welteverstaan. En kregen de achttiende-eeuwse ontwerpen een eenentwintigste-eeuwse schwung mee. Denk: strak getailleerde denim blazers met Victoriaanse mouwen en kunststof schoenen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Verder kwamen er ook manchetknopen, korte shorts met ruche zijstukken, palazzo-broeken en bouclé-jasjes bezet met borduursels voorbij. Ook gouden details mochten uiteraard niet ontbreken en zelfs een beha-top met ruches, broche en zwartlederen bikerbroek kwamen voorbij. Een ‘serieuze frivoliteit,’ aldus Karl Lagerfeld zelf. ‘Het is Coco rock, niet rococo’. Versailles met een goede scheut rock dus. Geen wonder dat de celebgasten – van Vanessa Paradis tot Tilda Swinton – op het puntje van hun stoel zaten.

Meest gelezen

 

Zien: Chanel a/w 2012-collectie >

 

> De kleuren: Heel veel pastel. Van geel tot blauw tot groen. Verder veel denim, wit, goud en zwart.
> De accessoires: Perelkettingen met grote overdadige brochehangers, parelriemen, gympen met hoge spekzolen, doorzichtige kunststof booties, chokerkettingen, grote floppy hoeden en boxachtige zijtassen met kettinghengsels.  
> Haar & make-up: pastelkleurige bobpruiken, oranje-rozige oogschaduw, rozige lippen, Chanel-logo op de wang en perzikkleurige blush.

 

Bekijk hier de hele Chanel Cruise 2013-show >