PFW s/s 2013: Chanel

Windmolens en blauwe zonnepanelen op de vloer… Rarara, wat koos Karl Lagerfeld voor zijn nieuwste Chanel-catwalkspektakel als inspiratiebron?

Meest gelezen

Nou, wind en lucht. Want, zo redeneert Der Kaiser na de show aan ELLE UK: ‘Wind and air are the lightest things in the world. I started sketching in Central Park and it was so hot that I wanted fresh air.’ Dus vleit het toegestroomde modepubliek – waaronder opmerkelijke gasten als Jennifer Lopez en dochter Emme, plús Kanye West met diamant-gouden grill in de mond – zich neer in het Franse Grand Palais.   

Advertisement - Continue Reading Below

 
PARELS
Tja, wanneer Karl verklaart met een ‘lichte’ zomercollectie op de proppen te komen, betekent dat niet dat er bespaard wordt op het plankier, de modellen (rond de tachtig), accessoires en wat nog meer niet. Wanneer de eerste muzikale tonen te horen zijn van de Amerikaanse elektronicaband Chromatics – Karls favoriet du moment – stromen de eerste modellen de zonnepanelen-catwalk op. The show has begun!

Meest gelezen

 
Wat het eerste opviel? Parels. Kleine pareltjes verspreid over witte en zwarte mantelpakjes en om het af te maken nog een overdadige parelketting om de hals (hier en daar uitgevoerd in zilver metallic). Zelfs de knopen van de meeste ontwerpen waren vervangen door parels. Verder zagen we veel rechte strapless jurken tot over de knie, cropped jasjes met wijde mouwen, leren rokjes, een strapless denim jurk met aan de bovenkant (jazeker) parels, jumpsuits uitgevoerd in sportswear materialen, geblokte items en jassen met enorme bisschopmouwen.

 

Zien: het debuut van Hedi Slimane voor Saint Laurent Paris >

 
Wat ook opmerkelijk was, was het ontbreken van een overdaad aan Chanel-logo’s en de kleuren – van zoete pasteltinten tot verschillende tinten wit. Karl hield zich aan zijn woord wat betreft de luchtige knits, de meest prachtige fijne, breisels sierden de bühne. Daarnaast deed de grote Chanel hoelahoep-tas alle monden opvallen. Als klap op de vuurpijl deed Karl himself ook een rondje over de catwalk en leidde daarmee de grande finale. Kortom: gaat dat zien.

 
Violà, de volledige Chanel s/s 2013-show >

 
> De kleuren: wit, zwart, blauw, paars, roze, rood, groen en aubergine.
> De accessoires: grote parelkettingen, gestreepte raffia sleehakken met gekruiste enkelbandjes, parel-armbanden, tasjes met kettinghengsels, hoelahoep Chanel-tassen, mini-clutches van kunststof, grote zonnehoeden met doorzichtige kunststof randen en leren handschoentjes.  
> Haar & make-up: de lokken in een middenscheiding en vastgebonden in een lage paardenstaart waar – jawel – ook een parel op het elastiekje was geplaatst, felroze lippen en metallic oogschaduw boven én onder het oog.

 

cHANEL-BREED.jpg