Report: The People of the Labyrinths s/s 2013

Voor de 18e editie van Amsterdam Fashion Week stond Neerlands trots The People of the Labyrinths voor het aller, allereerst op het Nederlandse plankier.

Meest gelezen

Geert de Rooij en Hans Démoed startten dertig jaar geleden hun label The People of the Labyrinths – en met succes. Het designerduo uit Arnhem showde al snel over de hele wereld en celebrities droegen én dragen met liefde de ontwerpen van de heren, alleen bleef een show in thuisland Nederland uit. Tot nu!

 

Rond de klok van 21.00 uur vulde de ronde Gashouder op het Westergasterrein zich met modevolk, razend benieuwd naar de show van ‘The People’. Een hooggespannen openingsavond, gevulde front row… licht uit, spot aan…

Advertisement - Continue Reading Below

 

Wie zaten er allemaal front row tijdens de show? >

 

HET ARCHIEF
Onder bombastische deunen startte de show, waarin louter roodharige modellen het plankier betraden, met een terugblik. Creaties uit het archief van The People of the Labyrinths (1984 - heden) kwamen voorbij. Een reis over de wereld leek het wel, van Afrikaans-getinte gewaden tot Amerikaanse cowboyboots en van Oosterse wijde kimono’s tot Scandinavische lammy coats. Puur The People of the Labyrinths-DNA met veel tie-dye, handbeschilderde prints en kleurencombinaties. Verder zagen we veel oversized jassen, laagjes en bedrukte T-shirts, tops en jurken.

Meest gelezen

 

A.MAZE S/S 2013
De show liep daarna over in een stoerder geheel, grungy met een tikkeltje straat. Onder de naam A.MAZE, een collectie van de hand van Lonneke Démoed, richt The People of the Labyrinths zich op een jongere doelgroep. Young urban city om precies te zijn, met items als leren bikerjacks (inclusief typische TPOTL-prints), kekke T-shirts, fluoriserende pumps met spikes, tie-dye sportbroeken met fluostrepen aan de zijkant. Het geheel oogde fris en sporty, maar was toch very The People of the Labyrinths.

 

MAGIC
Tot slot was het de beurt aan The People of the Labyrinths’ eigen spring/summer 2013-collectie, genaamd Magic. Hoewel alle stukken van Geert en Hans een eigen verhaal vertellen, lieten de heren zich maar wat graag inspireren door sprookjesverhalen van anderen. Denk aan de Duitse gebroeders Grimm en sprookjes als Sneeuwwitje, Roodkapje en Assepoester. De collectie opende met een vijftal zwierige jurken in zachte pasteltinten. Wat volgde was een meer vrouwelijke collectie met veel jurken, wijdvallende tops, rokken en bloesjes, uitgevoerd in zijde en katoen met – daar heb je ze weer – de iconische prints van The People of the Labyrinths.

 

Een knaller van een show, de kop is er af, Amsterdam Fashion Week is van start. En hoe!

 

Zien! Spitsafbijter van Amsterdam Fashion Week: Individuals >