PFW a/w 2013: Saint Laurent Paris

Hedi Slimane’s tweede collectie voor Saint Laurent Paris was jong. En grungy.

Meest gelezen

De Yves Saint Laurent-handtekening lijkt per seizoen verder te vervagen, nu Hedi Slimane het scepter zwaait bij het Franse modehuis. Waar Slimane voor de afgelopen spring/summer-collectie nog inspiratie putte uit de YSL-archieven, showde de designer gisteravond een opvallend (voor de die-hard YSL-fans misschien even wennen) jonge collectie.

 
Hedi Slimane maakte met zijn aanstelling bij Saint Laurent Paris zijn comeback als modeontwerper >

Advertisement - Continue Reading Below

 
CALIFORNIA GRUNGE
Er wordt in Parijs dan ook gefluisterd dat dit de richting is die Slimane uit gestuurd wordt door het bedrijf, om ook de jongere klant te trekken. Slimane’s aas: een ‘California Grunge’-collectie, die geshowd werd op harde elektrische gitaardeunen, in het bijzijn van punky celebs als Alison Mosshart, Jamie Hince, Lou Doillon en Sky Ferreira. Denk: bikerboots onder jurkjes in de mix met ruitbloezen en sloppy vesten. Aangevuld met een bups glimmers hier en daar en een flinke oempf seks door (weinigverhullende) zwartleren items was dit de main look van de show.

Meest gelezen

 
Ook Viktor & Rolf toonden afgelopen zaterdag een voor hun eenvoudige, jongere wintercollectie >

 
NIRVANA TEEN SPIRIT
We spotten mohair vesten, bloemige jurkjes met witte ruchekraag, bloesmouwen aan gouden en zwartleren mini-jurkjes en cut-outs in een zwartleren broek. Daarna ging Slimane over op fluwelen zwarte en Schotse ruit-jurkjes met Peter Pan-kraagje en typische Saint Laurent strik, plooirokjes, hotpants met embellishments onder een bloemig bloesje, wollen vesten met Scandinavische print, een grote wollen trui met pailletten en (hij is er weer) de mini-spijkerrok, versierd met kruizen en kettinkjes.

 
Oordeel zelf. Hier bekijk je de hele Saint Laurent Paris a/w 2013-show >

 
OP EEN RIJ
De kleuren: zwart, rood, wit, babyblauw, goud en een beetje beige.
De accessoires: bikerboots, visnet- en polkadotpanty’s, smalle tailleriempjes, parelkettingen met zilveren kettinkjes eraan bevestigd, rechthoekige clutches en wollen sjaals met Scandinavische print.
Haar & make-up: grungy loshangend haar in een middenscheiding (sommigen met pony) en een rock & roll smokey eye met veel zwarte eyeliner.