ELLE @ Parijs Fashion Week

Kick-off Parijs Fashion Week: Dior! Wat een fijne show om mee te beginnen!

'Helaas hebben we het weekend al een paar knallers gemist, zoals Gareth Pugh's Paris Debut-show, de zoveelste succesvolle show van Olivier Theyskens voor Rochas, het oh zo populaire (vooral bij de Franse Vogue) Balmain door Christophe Decarnin en, zo jammer, ook Bruno Pieters hebben we niet kunnen zien omdat wij thuis onze (overvolle) koffers aan het omruilen waren van de Milanese chic naar het iets ruigere sfeertje van Parijs Fashion Week.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Goed, we zitten dus bij Dior, we zien Mila Jovovich met haar verloofde front-row en fashion dahling Róisín Murphy op de TWEEDE! rij in een fantastische Gareth Pugh-jurk.

 

Het thema van John volgende zomer is tribal chic. We zien Afrikaanse diabolovormige hoofdtooien van gevlochten haar, transparante plissé-minirokjes, kleine frêle zwarte zonnebrilletjes (nice!), zwarte jersey leggings (help, die laten we in Nederland maar niet zien), een hap hazard polkadot, bustiers van pythonprint en felgekleurde chiffon jurkjes. Dit alles klinkt best leuk, maar het oogde verre van opwindend. Is John een beetje van zijn stuk gebracht door Diors rijke, soms oude, nog vaker ordinaire klanten?

 

De avondjurken waren prachtig, maar wel heel doorzichtig en misschien is dat wel een woord dat deze collectie het best samenvat.'

 

Esther Coppoolse, Chef Mode ELLE