Parijs Fashion Week: Kenzo, Galliano en Hermès

ELLE toog naar Kenzo, Hermès en Galliano.

Kenzo had een magische collectie, als uit een sprookjesboek, met dromerige jurken en Engelse tea garden prints. Romantische, poederige kleuren die er dankzij de delicate glitterende, zilverachtige stoffen licht uitzagen. Chiffons en zijdes werden gecombineerd met gehaakte bloemen en gebreide details. Klassieke muziek werd vergezeld van de tekst van Peter Rabbit. ‘Oh, what a beautiful garden’. Ter finale opende de grote boeken aan het begin van de catwalk zich en onthulden een life-size papieren-uitklap tuin.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Bij Hermès had Gaultier een niet erg inspirerende show neergezet, eerder een veilige en toegankelijke. De catwalk was een cactuslandschap. De kleren waren een letterlijk op cowgirls en Mexico geïnspireerd spektakel. De klassieke beige en lederen accessoires waren bijna voorspelbaar, maar de gekleurde Mexicaanse stukken gaven de broodnodige punch. Hoogtepunt van de show was de stevige tred van de gezond uitziende voormalig topmodellen Stephanie Seymour en Naomi Campbell.

Meest gelezen

 

 

John Galliano, die altijd indruk maakt met zijn excentrieke stijl, ging voor opgeblazen suikerspinnen kapsels en gigantische Little Bo Peep-hoofddeksels. De kleding was eenvoudiger dan verwacht, met een veelheid aan korte en lange jurken in snoepjeskleuren en sweetie-mix prints. Bij nadere inspectie bleken alle stukken iets extra’s te hebben, zoals plooitjes, ruches of kralen. Een vrolijke en kleurrijke collectie.

 

Antoinette Degens, fashion editor ELLE