Arthur Arbesser; grote modenaam in wording

De van oorsprong Oostenrijkse Arthur Arbe er zou wel eens alles in zich kunnen hebben om Milaan te gaan veroveren. Waarom?
Wel hierom:

Meer van Nu in ELLE
20 articles
Hotte bikini's in hemels Kaapstad: ELLE's Kleedkam
Dit zit in de toilettas van ELLE's Suze Kuit
Dit zit in de toilettas van ELLE's Yin Fung

WIE?
Gucci’s Alessandro Michele is niet de enige ontwerper die een frisse wind door modieus Milaan doet waaien. De jonge en best appetijtelijke Arthur Arbesser is weliswaar Oostenrijker en studeerde aan Central Saint Martins in Londen maar inmiddels woont hij al jaren in Milaan, waar hij met zijn onafhankelijke jonge label een van de rising stars van de Milanese modeweek is geworden. Na zeven jaar ervaring bij Armani opgedaan te hebben, besloot Arbesser in 2013 zijn eigen label te beginnen. Voor de ongebruikelijke presentaties van zijn shows werkt de ontwerper vaak samen met zijn artistieke vrienden. Zo stelde de Italiaanse architect Luca Cipelletti zijn bijzondere appartement vol kunst en design open voor de presentatie van Arbessers debuutcollectie en vond de show voor lente/zomer 2015 plaats in een vervallen garage volgehangen met kunstwerken van Carlo Valsecchi.

Advertisement - Continue Reading Below

Twee jaar geleden won hij al de Who is Next-award van de Italiaanse Vogue en dit jaar was hij een van de genomineerden voor de LVMH-prijs (die uiteindelijk dus naar eerdergenoemde Marques’Almeida ging). Niet verwonderlijk wellicht dat hij dit seizoen ook als hoofdontwerper bij het Italiaanse modehuis Iceberg aan de slag mocht, dat hij met zijn jonge, frisse ontwerpen weer een beetje uit het slop moet proberen te trekken.

More From Nu in ELLE
20 articles
Hotte bikini's in hemels Kaapstad: ELLE's Kleedkam
Dit zit in de toilettas van ELLE's Suze Kuit
Dit zit in de toilettas van ELLE's Yin Fung
Laura Marling
Dit zijn de lekkerste zomerse tunes van het moment
ELLE mei 2017
Leesvoer: slutshaming, liefdesverdriet & feminisme

 

 

WAT?
Waren zijn eerste collecties nog erg androgyn, geometrisch en met een sterke urban uitstraling, voor komende zomer lijkt Arbesser zijn zachtere kant ontdekt te hebben. Het was zijn eerste officiële catwalkshow tijdens de modeweek in Milaan en de ontwerper stuurde zijn piepjonge modellen het plankier op in lieflijke, lichte jurkjes, transparante tops en onschuldig ogende aquarelkleurige bloemenprints – een samenwerking met de jonge Franse schilderes Agathe Singer.

 

WAAR?
Naast grote winkels als Harvey Nichols en Opening Ceremony wordt het merk in onafhankelijke boetieks zoals Sincerely, Tommy en Penelope verkocht. Online is het via The Corner verkrijgbaar.

> Arthur Arbesser zal tijdens de Millaanse modeweek, die vandaag gestart is, niet showen met zijn eigen modelabel, maar voor het modehuis Iceberg, waar hij creatief directeur is. 

arthurarbesser.com

Molly Goddard; nog zo'n modetalent om in de gaten te houden >