Herken jij ze? Dolce & Gabbana bracht Disney-films tot leven op de catwalk

Domenico Dolce en Stefano Gabbana geloven nog in sprookjes. Waarvoor dank.

Meest gelezen

De uitnodiging verklapte het al… De a/w 2016-show van Dolce & Gabbana tijdens Milaan Fashion Week had als thema ‘sprookjes’.

Advertisement - Continue Reading Below

 
En dat betekende dat de collectie dit keer niet alleen de bekende Siciliaanse pit zou bevatten (lees: zwart en rood kant, bloemen, klaterend goud), maar óók een flinke toef lieflijkheid. Waarvan akte, alleen al in het decor.

Meest gelezen

Een enorme gouden koets stond aan het begin van de catwalk opgesteld, met een grote gouden klok erboven, die we natuurlijk kennen van….

Precies, Assepoester.

 
De zwart-wit geblokte balzaalvloer uit de film diende als catwalk – ook très Alice in Wonderland trouwens. Maar Dolce & Gabbana hadden nog veel meer in (Gep)petto. Enkele highlights op een rij:

Advertisement - Continue Reading Below

1. De Assepoester-jurk, mét glazen muiltjes. En welja, doe daar ook maar een glazen tasje bij.

 
2. De muizenvrinden van Assepoester kregen ook in deze Dolce & Gabbana-film een cameo. Hoewel niet zo schattig als de echte Jaq en Gus.

Advertisement - Continue Reading Below

 
3. Te laat, te laat, te laat! Het zakhorloge van het konijn in Alice in Wonderland was meer dan eens een inspiratiebron.

 
En ook in Belle en het Beest en (daar is ze weer) Assepoester speelt de klok natuurlijk een rol.

 
4. De Notenkraker is dan wel geen tekenfilm van Disney-makelij, op deze look deed-ie het zo goed dat-ie ook mee mocht doen.

Meest gelezen

 
5. Een inkoppertje… Sneeuwwitje natuurlijk.

 
Overige looks waren geen directe referentie naar Disney-films, maar wel sprookjesachtig mooi. Zoals deze prinselijke jurk, gedragen door Dutchie - en een van onze lievelingsmodellen van het moment - Yana:

 

 
En wat is een sprookje zonder glitter? In de finale werd dát nog even goedgemaakt.

 
In deze glitterjurken voor moderne prinsessen (oa gedragen door Victoria’s Secret Angel Taylor Hill) zouden wij in ieder geval nog lang en gelukkig kunnen leven.

 
The End.

Video! Dit vonden ELLE's Esther en Edine oa van de Dolce & Gabbana-show in Milaan >

Foto's: Getty Images, WireImage en filmposters