Vetements stuurt 'normale' modellen de catwalk op

De man achter Vetements, Demna Gvasalia, heeft het wederom voor elkaar gekregen de meest besproken show van de modeweek in Parijs neer te zetten. En niet alleen om de outfits – maar daarover straks meer.

Meest gelezen

Nee, de modellen die meeliepen in de catwalkshow waren doorsnee wereldburgers; rijke Upper East Side oma's, punkers, secretaresses, stoners, een bruid en good old vaders. Geen grap.

Vetements a/w 2017
Vetements a/w 2017
Advertisement - Continue Reading Below

Geen engelachtige – vaak jonge, slanke meisjes – verschijningen, maar een onconventionele melting pot aan stereotype vrouwen en mannen van alle leeftijden, liepen over het plankier in het Centre Georges Pompidou in Parijs.

Statement

Inclusiviteit tot de max, zullen we dan maar zeggen. En ook de kleding die Vetements showde voor herfst/winter 2017 was dus zeer, euh, divers. Gothics, punkers en bikers voeren de boventoon, maar dat dit de meest diverse collectie ooit is – is wel duidelijk.

Vetements a/w 2017
Vetements a/w 2017

Het überhippe streetwearlabel hielp ons, met deze collectie voor mannen én vrouwen, maar weer eens herinneren dat mode voor íedereen is.

Ook een veelbesproken collectie was het couturedebuut van Maria Grazia Chiuri voor Dior >

Vetements a/w 2017

Nog een keer dan: dit is Vetements >