Net binnen! Raf Simons voor Calvin Klein: dé show van New York Fashion Week

Bekijk hier de eerste beelden.

Meer van Fashion Week
20 articles
Bella Hadid
Dé kapseltrends voor lente 2018 van de catwalks
De kleuren die modemeisjes deze herfst dragen
Louis Vuitton lente/ zomer 2018
Gespot op PFW: Nederlandse modellen

Het werd op voorhand al dé show van New York Fashion Week genoemd: Raf Simons' allereerste collectie voor Calvin Klein. Zojuist ging-ie over de catwalk en de voltallige ELLE-redactie zat op het puntje van de stoel voor de livestream.

We werden niet teleurgesteld. De Belgische ontwerper, die vorig jaar afstand deed van zijn creatief directeurschap bij Dior om vervolgens bij dat andere iconische modehuis, Calvin Klein, aan de bak te gaan, zette een mooie en interessante show neer, met - nieuw voor Calvin Klein - zowel dames- als herenlooks (voorheen werden die collecties door verschillende ontwerpers gemaakt), waarvan een groot gedeelte van de items ook nog eens unisex is.

Advertisement - Continue Reading Below

THIS IS NOT AMERICA

Centraal in alle elementen - van de muziek, de kunstinstallatie van Sterling Ruby boven de catwalk tot de kleding - stond 'contrast'. Combinaties van harde en zachte materialen, zoals het organische en tere van een verenjurk met de harde (realiteit van?) een laag transparant plastic daaroverheen. Andere contrasten, zoals het combineren van denim met elementen uit suits, en het gebruik van doorschijnend nude-kleurig dun gebreid nylon op de romp van een trui (denk: kunstschaatspakjes) in de mix met mouwen van zachte grof gebreide wol, maken de verwarring compleet. De link met de roerige tijd waarin we momenteel leven is dan ook snel gelegd. Vooral toen David Bowies This is Not America door de speakers klonk.

More From Fashion Week
20 articles
Bella Hadid
Dé kapseltrends voor lente 2018 van de catwalks
De kleuren die modemeisjes deze herfst dragen
Louis Vuitton lente/ zomer 2018
Gespot op PFW: Nederlandse modellen
Alles wat je moet weten over Chanels catwalkshow
Constance Jablonski, Joan Small and Doutzen Kroes
De beste afterparty's van Parijs Fashion Week

Maar Simons poogt met deze collectie juist Amerika te vieren, te zien aan oa het gebruik van stijf denim en cowboyboots, maar ook te lezen in de show notes waarin staat dat de collectie 'all of these different people with different styles and dress codes' reflecteert. 'It's the future, the last, Art Deco, the city, the American West...'

Simons hield vast aan het signature minimalisme van Calvin Klein, maar op zijn eigen manier; minimalistisch en monotoon, maar tegelijkertijd crispy en spannend door het materiaal- en kleurgebruik.

Bovenal bevat de collectie een belachelijk groot aantal items die je direct wil hebben. Prachtige mantels voor vrouwen, lekkere zware leren jacks, goeie total denim looks en total leather looks, een double breasted pak met sigarettenpijp, tops met extreem uitvergrote revers...

Dit smaakt, kortom, naar heel veel meer. Bekijk hieronder de eerste looks:

Plastic fantastic (with a soupçon of Helmet Lang) from Raf Simons for Calvin Klein

A post shared by Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) on

Dutchie Kiki Willems: