Up next: Milaan Fashion Week - dit mag je niet missen

Naast uiteraard de must-see shows van Gucci en Prada.

Waren we eergisteren nog in Londen, zitten we vandaag alweer in Milaan; de Fashion Month-trein dendert in rap tempo door. Wat kunnen we verwachten van stiekem misschien wel onze favoriete modeweek van allemaal? Uiteraard ongetwijfeld prachtige shows van leaders in de business Gucci (vandaag om 15.00 uur) en Prada (morgen om 18.00 uur). Maar er is meer waar we benieuwd naar zijn:

> Marni bevoorbeeld. Het familiebedrijf Marni is namelijk geen familiebedrijf meer. Oprichtster en hoofdontwerpster Consuelo Castiglioni kondigde kortgeleden aan ermee te stoppen. En ook haar man, zoon en dochter, die ook belangrijke functies binnen het bedrijf vervulden, stapten op. Iets met te veel commerciële belangen die indruisen tegen creatieve visies, sinds de overname door Renzo Rosso's Only The Brave. De nog redelijk onbekende Francesco Risso volgt haar op, hij werkte voorheen mee aan de damescollecties en andere projecten voor Prada. All eyes on him nu dus. Zondag om 10.30 uur staat de show gescheduled.

Advertisement - Continue Reading Below

> Dan: what's up met Versace? Gaat Donatella Versace tijdens of na de show dan eindelijk bekendmaken dat Riccardo Tisci, die eind vorige maand zijn vertrek bij Givenchy aankondigde, dé nieuwe hoofdontwerper van Versace wordt? Volgens werkelijk iedereen (en zijn moeder) is de inkt op het gloednieuwe contract tussen de twee al opgedroogd, maar naar verluidt wordt er bewust nog gewacht met een officiële bekendmaking. Joost mag weten waarom, maar het zal ongetwijfeld iets met contractregels te maken hebben. Versace showt op vrijdag om 18.00 uur.

More From Fashion Week
20 articles
Bella Hadid
Dé kapseltrends voor lente 2018 van de catwalks
De kleuren die modemeisjes deze herfst dragen
Louis Vuitton lente/ zomer 2018
Gespot op PFW: Nederlandse modellen
Alles wat je moet weten over Chanels catwalkshow
Constance Jablonski, Joan Small and Doutzen Kroes
De beste afterparty's van Parijs Fashion Week

> Wat voor spektakel hebben Domenico Dolce en Stefano Gabbana dit keer in petto? Zullen ze hun catwalk vol Hollywood millennials (offspring van de rich and famous, social media-sensaties en 20-something cool kids) van vorig seizoen kunnen overtreffen?

> En tot slot: laat Milaan zich horen? Tijdens New York Fashion Week vlogen de protestleuzen en politieke statement je om de oren. Female empowerment, diversity, inclusion; het waren de thema's van vele (grote) shows, grotendeels als reactie op Donald Trump. Ook in Londen liet de modewereld van zich horen. Zal Milaan dit voorbeeld volgen?