De glitterlaarzen die Instagram overnemen

Kunnen we het nog even over de show van Saint Laurent hebben?

Meest gelezen

These boots are made for dancing, of niet?

Advertisement - Continue Reading Below

Hypnotiserend haast; deze laarzen die gisteravond over de catwalk in Parijs gingen. Zo vond ook het internet. De boots werden veelvuldig gerepost op Instagram. En da's goed nieuws voor Anthony Vaccarello, de Belgische designer die zijn tweede collectie voor Saint Laurent – eigenlijk moeten we zeggen: Yves Saint Laurent, aangezien Vaccarello de 'Yves' weer terugbracht in de naam (topactie) – gisteravond toonde.

Meest gelezen

Kate Moss, Catherine Deneuve, Zoë Kravitz en een hele bups andere muzes zaten front row en de wereld keek mee via internet om te zien of de designer de rock and roll-vibe die hij met zijn debuutcollectie neerzette voort zou zetten met zijn tweede show.

Het antwoord is ja. We spotten opnieuw veel leer, veel suède en veel velvet. Hetzij met een knipoog naar Yves' heritage, zoals diens liefde voor ruffles.

Ook leek er meer variatie in de collectie te zitten dan in ronde 1. Leren laser-cut mini-rokken met ruches, skinny jeans en workwear-achtige jassen met rock and roll-feel, sommige voorzien van details die hinten naar Yves' iconische Le Smoking...

Een ander groot verschil met vorig seizoen: menswear deed zijn intrede op de damescatwalk.

Hoe eighties cool de collectie ook was, er was ook ruimte voor romantiek door het gebruik van kant en bloemenprints en onderstaande chokers. 'I love Monsieur Saint Laurent's subversive approach to clothes, his dark romanticism with a hint of perversity. I wanted this collection to be like a re-reading, a radical fantasy of this heritage.' Aldus Vaccarello over de collectie.

En in de avondlooks stolen glimmers de show. Op bloezen, in de 'krijtstreep' van een jas, de kabel van een gebreide trui, op de schouders van little black dresses...

EN dus op die slouchy laarzen.

Vooruit, nog één keertje op play ermee: