Parijs Fashion Week – part 1

Vanuit een zonovergoten Parijs hier uw trouwe reporter.

ATSURO TAYAMA

Vanmorgen gestart met Atsuro Tayama in het Palais de Tokyo. Mooie, draagbare collectie, o.a. geshowd door Iekeline en Bette, met skinny broeken met laag kruis, lange rokken, pofbroekjes, capes en colberts met plooien. Veel breisels ook, van mantelpakje tot spinnewebponcho. Kleuren zwart, grijs, ecru en petrol.

 

ISSEY MIYAKE

Daarna Issey Miyake waar vooral de karatedemonstraties tussendoor en Beth Ditto front row op het netvlies bleven hangen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

BERNHARD WILLHELM

Bij Bernhard Willhelm werden we verrast door lange jurken met fraaie stofcombinaties en prints, o.a. van bodybuilders. Ook hier weer fraaie breisels en geweldige opengewekte jaquardcapes. Om heel vrolijk van te worden. Bernhards booschap op de kleren: don't just feel good, look good. Mooi publiek ook, met o.a. Cassete Playa.

 

Nu wachten we in de tent in de Tuilerieën tot Dior begint. Er klinkt vioolmuziek, en het ruikt naar lelies. De papieren op de stoel beloven een oriëntaals geïnspireerde show. Alle grote modenamen druppelen langzaam binnen. Het is nu 20 minuten na scheduled time, maar van starten nog geen sprake... Wordt vervolgd.

 

Cécile Narinx, hoofdredacteur ELLE