Is dit wat de sterren zondag gaan dragen naar de Oscars?

Nu je onze voorspellingen voor de winnaars van de Oscars al hebt gelezen, kunnen we het niet laten om - o, de voorpret - óók alvast een balletje op te gooien over de rodeloperjurken.

Blake Lively mag dan de koningin van de rode loper zijn, zondag zijn alle ogen gericht op Emma Stone, de gedoodverfde winnaar van de Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in de musicalfilm La La Land. Bij de Globes droeg Emma een prachtige Valentino-jurk, bij de BAFTA's een Chanel en bij de Oscars in 2015 koos ze nog voor jurkenkoning Elie Saab. Wat wordt het nu?

Flink geflitst zal er ook worden bij de hoogzwangere Natalie Portman, Emma's grote concurrent in de race. De grote vraag is of zij het überhaupt gaat redden; bij de Golden Globes had haar baby bump al behoorlijke omvang in haar kanariegele Prada-jurk. Heeft Maria Grazia Chiuri al een custom Dior-positiejurk voor haar gemaakt? Dior blijft immers Natalies go to jurkenleverancier…

Wat we in ieder geval zeker weten is dat Meryl Streep, ook genomineerd voor Beste Actrice, níet in een Chanel-jurk zal verschijnen. Tot ergernis van Karl Lagerfeld schijnt haar management de aanvraag voor een custom made jurk last-minute te hebben gecanceld omdat ze van een andere designer geld op de koop toe zou krijgen. Chanel boos, Meryl ontkent de boel, Karl noemt Meryl 'goedkoop' in de pers. Chic is het allemaal niet, maar 't maakt ons wel razend benieuwd naar de jurk die Meryl zondag wél gaat dragen.

En dan hebben we Ruth Negga nog, de verrassing van award season als het op rodeloperjurken aankomt en een grote favoriet van de redactie. Ook van Louis Vuittons Nicolas Ghesquière trouwens, die haar vermoedelijk zondag zal kleden.

Het moge duidelijk zijn: het blijft bij gissen. Niet in de laatste plaats omdat de meeste Oscar-jurken speciaal voor de celebrities in kwestie gemaakt worden. Maar als we dan toch een gokje wagen, dan vermoeden we dat de hieronder geselecteerde jurken op de Oscar-gasten over de rode loper zullen gaan. Of in ieder geval iets soortgelijks.

Advertisement - Continue Reading Below

Chanel couture

Je kunt er donder op zeggen dat er tenminste drie Chanel couturejurken voorbij komen. Wij gokken op deze parels. En als het aan ons ligt: Julianne Moore in de middelste. Andere gegadigden zijn Riley Keough en Lily-Rose Depp.

Advertisement - Continue Reading Below

Gucci galore

Nog zo'n gegeven dat je niet kunt ontkennen: er komt hoe dan ook een Gucci-jurk voorbij. Deze drie maken qua vorm en kleur veel kans, maar Alessandro Michele zal ongetwijfeld iets custom made's in petto hebben voor pak 'm beet Brie Larson, Nicole Kidman, Felicity Jones of Zoe Saldana.

Advertisement - Continue Reading Below

Rafs Calvin Klein

Hoe te gek zou het zijn als íemand al een custom made Raf Simons voor Calvin Klein heeft gescoord voor de Oscars? Als het zo is, laat het dan een verenexemplaar zijn geïnspireerd op Simons' debuut ready-to-wear-collectie van afgelopen New York Fashion Week. We denken aan een Saoirse Ronan of Olivia Munn. En mocht ze er zijn, dan sowieso nieuwbakken Calvin Klein-gezicht Millie Bobby Brown.

Advertisement - Continue Reading Below

Christian Dior couture

In de debuut-couturecollectie van Maria Grazia Chiuri voor Dior zijn genoeg Oscar-potentieeltjes te bespeuren. Keuzestress dus, voor Dior-liefhebbers danwel -ambassadeurs Jennifer Lawrence, Natalie Portman, Charlize Theron en Marion Cotillard.

Advertisement - Continue Reading Below

Louis Vuitton Squad

Sinds Nicolas Ghesquières aanstelling bij Louis Vuitton is het modehuis populairder dan ooit op de rode loper. Alicia Vikander, Michelle Williams, Sasha Lane, Sophie Turner, Ruth Negga... wij gokken op sowieso drie van deze vijf. En een van hun jurken gaat lijken op deze zwarte creaties. Mark our words.

Advertisement - Continue Reading Below

Last chance: Givenchy

Het is voor Givenchy-liefhebbende celebs (onder wie Rooney Mara, Rosamund Pike en Jessica Chastain) de laatste kans om in een jurk van de hand van Riccardo Tisci op de Oscars te verschijnen. De hoofdontwerper kondigde onlangs zijn vertrek aan en gaat naar verluidt binnenkort bij Versace aan de bak.

Advertisement - Continue Reading Below

Vampy Versace

Wie voor iets meer seks gaat, kiest doorgaans voor een Versace (foto's) of Tom Ford, met een hoge split danwel verleidelijke boezem. Of allebei.

Advertisement - Continue Reading Below

Marchesa couture

Voor zoetekauwen en liefhebbers van peplums, ruffles en grote strikken is er altijd het vertrouwde Marchesa. Chrissy Teigen bijvoorbeeld.

Advertisement - Continue Reading Below

Subtiel verleidelijk

Lupita Nyong'o, Emily Blunt, Olivia Wilde, Keira Knightley en Chloe Grace Moretz zien we zo in één van deze jurken van Prada (midden) en Valentino weglopen.

Advertisement - Continue Reading Below

Drama (Mc)Queen

Wie voor wat meer drama op de rode loper wil zorgen kiest steevast een Alexander McQueen uit. Nicole Kidman doet 't regelmatig. Maar wellicht gaat ze nu toch voor iets vrolijkers van Gucci.