De 6 denimtrends die je deze lente wilt dragen

De streetstyle scene zet ze uit.

Van kartelige kick flares via een Canadian tuxedo naar een mini-spijkerrok.

Advertisement - Continue Reading Below

1 Crop It Out

Cropped en flared; knoop die twee termen goed in je hoofd wanneer je op jeansjacht gaat dit seizoen. Flatterender voor je figuur dan je misschien denkt, en perfect met zowel een laarsje als een mooie open schoen.

Advertisement - Continue Reading Below

2 In The Fray

Bovengenoemde cropped flare kun je uiteraard ook zelf maken van een flared denim die je al in de kast hebt hangen. Crop hem zelf met een kartelschaar op de juiste hoogte en laat de rand ietwat rafelen (let op: sla niet door, bossen met draden aan je broekspijp hebben we nu wel gezien). Bang voor de schaar? Komend seizoen kom je ze vaak genoeg kant en klaar tegen in de winkelrekken.

Advertisement - Continue Reading Below

3 Mini Moment

Vorige zomer ook al veelvuldig gespot en deze zomer compleet modetaboe-af is de spijkerrok. Vooral in mini-variant. Maak 'm 2017 door er op z'n Rihanna's een lange mannenoverhemd op te dragen dat er nog net even onderuit piept.  

Advertisement - Continue Reading Below

4 Doubled Up Denim

De Canadian Tuxedo zit middenin een cool-girl-approved comeback. De truc om deze look te laten slagen? Een oversized denimjack gestyled op een high-waisted jeans (liever niet zo ripped, Bella). Of maak er een soort workwear-pak van door een jeans met kickflare te matchen met lang denimjack in precies dezelfde kleur, dat je helemaal dichtknoopt. Is het jasje ook nog double breasted? Jackpot!

Advertisement - Continue Reading Below

5 All Laced Up

Lace-up jeans beleven een revival. Dit keer - goddank - zonder de achterlijk lage broekrand. Kendall Jenner durft 'm aan in wit denim. Maar hé, baby steps zijn toegestaan waar het deze denimtrend betreft.

Advertisement - Continue Reading Below

6 Not Your Mother's Jeans

Naast een cropped flare is een straight-cut (een recht model) een goede optie. Maak 't minder saai door te kiezen voor een patchworkversie of een pijp die net boven de enkel stopt om je schoenen de show te laten stelen.