Luella’s Guide to English Style

Wie kan er beter een boek over de jaloersmakende Britse stijl schrijven dan Luella Bartley?

Dat het label Luella niet meer is, dat is een groot gemis. Gelukkig neemt ontwerpheldin Bartley een enkeltje terug naar modeland. De koningin van de speels-zoete pakjes is aan het schrijven geslagen.

Het boek draagt de titel Luella’s Guide to English Style. Mooi, want als we iemand vertrouwen als gids door de wereld van Britse stijl, dan is het Luella wel. We kennen haar tenslotte van ontwerpen die barsten van de coole tuttigheid – à la boarding school of paardrijclub.

Advertisement - Continue Reading Below

In haar stijlbijbel legt Luella de vinger op wat precies zo cool is aan de smaak van de Britten. Ze gaat daarbij kriskras door alle lagen van de samenleving. Straatstijl, Kate Moss, de hertogin van Devonshire; het komt allemaal voorbij. Uiteraard is het geheel geïllustreerd met wonderschone plaatjes.

Deze carrièremove komt niet zomaar uit de lucht vallen. Luella’s wortels liggen in de modejournalistiek, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Maar stiekem – of eigenlijk luid en duidelijk – blijven we hopen dat we in de nabije toekomst niet alleen onze boekenkast, maar ook weer onze kledingkast met Luella’s creaties kunnen vullen.

Luella’s Guide to English Style komt 14 oktober uit. Maar je kunt het boek nu al bestellen via Amazon.co.uk, voor € 19,35, inclusief verzendkosten.