McQueen aangeklaagd

…door de Hells Angels nog wel.

Gevalletje de pot verwijt de ketel? De Hells Angels Motorcycle Corporation (HAMC) sleept het Britse modehuis voor de rechter omdat het verkeerd gebruik zou hebben gemaakt van de trademark gevleugelde doodshoofden. HAMC noemt een viervingerring en een clutch met de skull. Ook de verkopende partijen Saks Fifth Avenue en Zappos.com zijn het haasje.

 

'Dankzij decennia van beruchtheid, genieten de HAMC-tekens zeer wijdverspreide publieke herkenning. Daarom roepen ze sterke directe reacties op wanneer ze gebruikt worden,’ zo zou er volgens Vogue in de aanklacht te lezen staan. ’De impact van deze tekens is vrijwel onvergelijkbaar en dus hebben ze een grote commerciële waarde.‘

Advertisement - Continue Reading Below

 

Bekijk hier de s/s 2011 collectie van Alexander McQueen >

 

KOPIEERZAAK NR. 2

Het is niet de enige kopieerzaak die McQueen heeft lopen: eerder deze week werd Jany Temime, die de kostuums voor Harry Potter op haar naam heeft staan, beschuldigd van het kopiëren van een McQueen-jurk.

 

De japon zou gebruikt worden voor het volgende deel in de Potterreeks, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One, die vanaf 17 november in de Nederlandse bioscopen draait.