Versace vermoord door maffia?

Vermoordde de Calabrische maffiaclan N'drangheta de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace?

Wie kent het verhaal niet. Modekoning Gianni Versace werd in 1997 op 50-jarige leeftijd door seriemoordenaar Andrew Cunanan doodgeschoten voor zijn huis in Miami.

 

Een echte reden voor de moord was niet bekend, maar nu beweert voormalig maffialid Giuseppe Di Bella dat de moord niet zomaar werd gepleegd.

 

MAFFIASCHULDEN?
Versace zou namelijk een aantal flinke schulden hebben bij de leiders van de machtige maffiaclan N'drangheta. En die moesten vereffend worden.

Advertisement - Continue Reading Below

 

In zijn boek 'Metastasi' – oftwel ‘uitzaaiingen’ – stelt Giuseppe Di Bella dat Versace geld witwaste in opdracht van maffiabaas Paolo De Stefano.

 

‘Er waren geldstromen afkomstig van onder meer drugs, afpersing, beschermingsbijdragen en woekerleningen. Hopen geld waren het, en die moesten 'schoon' worden gemaakt’, aldus Di Bella. ‘Dat gebeurde via bars en restaurants, vastgoed en luxeproducten, en ondernemingen zoals die van Versace.’

Meest gelezen

 

Psst…Mad Man’s January Jones is het nieuwe gezicht van Versace >

 

Omdat niet al het witgewaste geld terugkeerde naar de bron, werd koelbloedig beslist om de modemagnaat om zeep te helpen.

 

FURIEUZE FAMILIE
Schokkende onthullingen, die volgens de Versace-familie dan ook volkomen onzin zijn. ‘Deze beweringen zijn onwaar en beschamend’, laat de familie in een verklaring weten. ’We zullen de herinnering en de reputatie van Gianni in burgerlijke en strafrechtbanken verdedigen.’


Bekijk hier de s/s 2011 collectie van Versace >


Maar de claims van Di Bella worden door de Italiaanse autoriteiten niet zomaar weggewuifd. Giuseppe Di Bella is tegenwoordig namelijk een informant die door de Italiaanse politie als een uiterst betrouwbare bron wordt beschouwd.