Oscar voor Rodarte?

Niet de rodeloperjurken, maar de Rodartekostuums in Black Swan waren hét onderwerp van gesprek na afloop van de première van de film.

De gezusters Mulleavy van Rodarte kunnen op de schoorsteenmantel vast een plek vrijmaken naast hun National Art Award. Ze worden hoogstwaarschijnlijk genomineerd voor een Academy Award voor hun verbluffende werk voor de balletfilm Black Swan.

 

Samen gaven ze traditionele Zwanenmeer-outfits een compleet nieuwe look in de stijl van de film: donker en dreigend. Ze maakten zo’n veertig tutu’s en gebruikten meer dan 250.000 Swarovski-kristallen!

Advertisement - Continue Reading Below

 

Kijk mee naar de s/s 2011 collectie van Rodarte >

 

Zelf noemden ze hun uitstapje naar de filmwereld een droomproject: ‘Het was een enorme (technische) uitdaging om als balletleek de juiste outfits te ontwerpen. Maar we hebben de mogelijkheid gekregen om de psychologie van de film op een heel andere manier te benaderen; we hebben het sinistere, donkere karakter ervan doorgrond.’

 

De film, met Natalie Portman in de hoofdrol, is vanaf februari te zien in de Nederlandse bioscoop. Bekijk hieronder alvast waarom we hem niet willen missen.