Voorlopig geen overname Hermès

In onze laatste update over de Hermès vs. LVMH-soap leek LVMH niet te stoppen. Vandaag lijkt de bal echter weer bij Hermès te liggen.

De familie Hermès heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd tegen een eventuele overname door LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton). De leider van de Franse aandelenmarkt (AMF) heeft de familie goedkeuring gegeven voor het uitkopen van kleinere aandeelhouders om zo hun bedrijf uit handen van LVMH te houden.

 

Ook wordt er nu onderzocht of het opkopen van de extra aandelen door LVMH eind december wel op een legale wijze is gebeurd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lees hier een eerdere update over de LVMH/Hermès-kwestie >

 

GEDUPEERD
Toch is daarmee de kous nog niet af. Colette Neuville van de French Association for Minority Shareholders (ADAM) is van plan in hoger beroep tegen het besluit van de AMF. Ze vindt dat kleine aandeelhouders onterecht gedupeerd worden.

 

CEO van LVMH, Bernard Arnault, heeft nog niet van zich laten horen naar aanleiding van deze nieuwe ontwikkelingen. Zoals het er nu naar uitziet kan een ontknoping van de soap nog wel even op zich laten wachten. Wordt vervolgd!

 

Bekijk de a/w 2010-collectie van Hermès >