Video: Gareth Pugh a/w 2011

Designer Gareth Pugh toont zijn a/w 2011-collectie in een video gemaakt door Ruth Hogben.

De invloed van internet op de modewereld wordt steeds groter. Modebloggers hebben al meer macht dan menig modejournalist lief is en designers maken eigenhandig ook steeds vaker gebruik van de pre’s van nieuwe media. Denk livestreams, Facebook en Twitter.

 

Modeblogger Elin Kling ontwierp een collectie voor H&M >

 

VERNIEUWEND

De Britse designer Gareth Pugh doet er nog een schepje bovenop. Het begon met vernieuwende korte collectievideo's als toevoeging op zijn shows, maar de tien minuten durende film, die hij nu maakte van zijn a/w 2011-collectie, maakt een 'live' catwalkshow eigenlijk overbodig.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Pugh nam dit keer weer zijn favoriete videografe Ruth Hogben in de arm. De Italiaanse mannenmodebeurs Pitti Uomo (nu in volle gang) kreeg de eer het eindresultaat als eerste te tonen aan het grote publiek.

 

BOZE DROOM

Het Bosnische model Natasa Vojnovic speelt de hoofdrol in de video en toont hier en daar wat functioneel bloot. Verder lijkt de video vooral één grote duistere boze droom, waarin Pughs futuristische ontwerpen wonderschoon tot hun recht komen. Absoluut een knap staaltje kunst in de mix met mode. Enjoy!

 

Bekijk ook Pughs s/s 2011-collectie >