Michelle Obama strikes back

Michelle Obama maakt korte metten met critici.

De first lady heeft gereageerd op de kritiek die ze kreeg op haar kledingkeuze, tijdens het staatsbezoek van de Chinese president aan de VS. MObama verscheen die dag in creaties van Europese designers waaronder Alexander McQueen en de Servische Roksanda Ilincic.

 

De campagnefoto van Alexander McQueens wintercollectie al gezien? >

 

Vooral bij topontwerpers Oscar de la Renta en Diane von Furstenberg schoot dit in het verkeerde keelgat. Niet geheel onbegrijpelijk; von Furstenberg is directeur van het Council of Fashion Designers of America en De la Renta kleedt al presidentsvrouwen sinds Betty Ford, maar wacht nog steeds op de eerste aanvraag van Mrs. Obama.

Advertisement - Continue Reading Below

 

DUIDELIJKE TAAL
Maar Michelle Obama laat zich niet zomaar de les lezen. In Good Morning America sprak ze de wijze woorden: ‘Dames, draag wat je wilt dragen. Dat is alles wat ik kan zeggen. Dat is mijn motto.’ Ook vertelde ze: ‘Het is leuk om mooie kleding te dragen, maar het is nog veel leuker om een hele generatie te veranderen wat betreft volksgezondheid.’ Kortom: ik heb wel iets beters te doen met mijn tijd dan discussiëren over welke jurk ik wel en niet aan mag. Een vrouw naar ons hart, die Michelle.

Meest gelezen

 

REWARD THE STYLIST
Het ironische aan het hele verhaal is dat juist nú het nieuws naar buiten komt dat Michelles ‘stilist’, Ikram Goldman, bekroond gaat worden met een award. De – hou je vast – School of Art Institute of Chicago’s Legend of Fashion Award, om precies te zijn.

 

Hoewel zowel Goldman als Obama nooit officieel hebben bevestigd dat zij Michelles belangrijkste kledingadviseur is, loopt Goldmans winkel als een malle sinds de First Lady hier kwam shoppen. In mei dit jaar opent Goldman haar tweede zaak...

 

De hoofdkostuumontwerper van Black Swan haalt flink uit naar Amerikaans ontwerpersduo Rodarte >