John Galliano update! Rechtszaak?

Mag Galliano op het nippertje toch zijn fameuze buiging maken op de Parijse catwalk, of zal de Dior-designer voor het eerst in vijftien jaar schitteren door afwezigheid?

Wie nog niet had meegekregen dat John Galliano in de problemen zit, heeft sinds vrijdagochtend onder een flinke steen vertoefd. Mr. Dior wordt beschuldigd van openbaar dronkenschap, het beledigen van mensen én het maken van antisemitische opmerkingen.

 

NATALIE PORTMAN

Niet zo netjes en al helemaal niet handig getimed, zo vlak voor Parijs Fashion Week. Om maar niet te spreken van de Oscars-uitreiking, die afgelopen nacht plaatsvond. Nou vooruit dan: grote winnares Natalie Portman zou schitteren in een Dior-creatie, maar koos naar aanleiding van Galliano-gate voor een robe van Rodarte.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Natalie Portman wil op geen enkele manier meer geassocieerd worden met Galliano >

 

Modehuis Dior nam ook het zekere voor het onzekere en schorste haar hoofddesigner per direct. Iets waar Galliano flink pissig over is.

 

Zijn advocaat, Stéphane Zerbib, vertelde aan WWD dat John ‘geschokt is door deze beslissing’. ‘Hij vindt dat er besloten is, zonder dat de feiten goed geverifieerd zijn en dat Diors beslissing puur gebaseerd is op één kant van het verhaal’, aldus Zerbib. Er wordt zelfs gefluisterd dan John nu zelf een aanklacht in gaat dienen wegens laster.

Meest gelezen

 

MEETING

Vermoedelijk gaan de designer en zijn aanklager, Géraldine Bloch, vanavond rond de tafel zitten. Deze meeting wordt georganiseerd door het Parijse public prosecuter’s office en zal waarschijnlijk meer duidelijkheid opleveren over de situatie; wordt het voorval een rechtszaak of loopt het met een sisser af...

 

Net binnen op de redactie: ELLE's hoofdredactrice Cécile Narinx snorde het besproken filmpje op mét een lallende John Galliano >

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.