Johnny Depp hoedenman van het jaar

Acteur Johnny Depp is in de Verenigde Staten uitgeroepen tot hoedendrager van het jaar.

The Headwear Association bestaat al meer dan honderd jaar en bekroont jaarlijks een bekend persoon met deze eervolle titel. Het doel? Het volk wereldwijd infecteren met het hoofddekselvirus.

 

Johnny en Vanessa Paradis werden ook al geëerd met een derde plek in de lijst most stylish celebrity couples >

 

Dat Johnny meerdere malen in de huid van een filmkarakter met hoed kroop, heeft hem vast niet tegengewerkt in deze competitie. Geef de man een piratenhoed à la Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean, of een hoge hoed als die van Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory en de Mad Hatter in Alice in Wonderland en het klopt gewoon. Maar ook in zijn vrije tijd wordt 'ie zelden zonder hoed gesignaleerd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

GELOPEN RACE

In de online poll kreeg Depp 38 procent van de stemmen. Daarmee versloeg hij met het grootste gemak No Doubt-voorvrouw en modeontwerpster Gwen Stefani (zeventien procent), Hugh Jackman (zestien procent), Justin Timberlake (dertien procent), Kate Hudson (negen procent) en Nicole Richie (zeven procent).

 

Al gezien? Gwens eerste commercial als gezicht van L’Oréal Paris >

 

PS - Wij zetten ons geld in op Matt Damon als opvolger van Johnny; in zijn nieuwste romantische thriller The Adjustment Bureau viert hat-ism hoogtij. Alle bad guys verschijnen in deze film met mysterieuze vintage Mad Man-fedora-hoeden. Zien!