Christopher Bailey’s eredoctoraat

Nieuws op universitair niveau: Burberry’s hoofdontwerper ontvangt een eredoctoraat en Tyra Banks heeft net een jaartje Harvard achter de rug.

CEO van modelabel Burberry, Christopher Bailey, zet zich maar al te graag in voor het goede doel. Hij schuwde dan ook niet om in 2008 de Burberry Foundation op te zetten. Welnu, Yorkshire’s Sheffield Hallam University vond het tijd om de ontwerper voor dit nobele initiatief te belonen.


Christopher heeft inmiddels al twee eredoctoraten in ontvangst mogen nemen (University of Westminster en de University of Huddersfield), en nu mag hij een derde daar aan toevoegen. Aanstaande vrijdag ontvangt de ontwerper van de Yorkshirse Universiteit het eredoctoraat voor zijn uitzonderlijke prestatie.

Advertisement - Continue Reading Below


Ook uitzonderlijk, zij het op een iets ander vlak: de prestaties van Galliano >


TYRA DOET HARVARD
Niet alleen Christopher Bailey begeeft zich op universitair terrein, Tyra Banks zegt recent een jaar lang in Harvards schoolbanken te hebben gezeten. ‘Om mijn bedrijf te laten groeien, de beste te zijn, en om vrouwen te kunnen bereiken en zo goed mogelijk te bedienen, heb ik het beste nodig. Dus ik ging voor het beste’, vertelt het voormalig topmodel tegen CBS News.


Het studeren heeft haar vruchten inmiddels afgeworpen, zo laat Tyra weten. ‘Ik wil niet dat meisje zijn dat in vergaderingen met accountants, advocaten en investeerders iets roept als: ‘Uh-huh, great’. Ik kan nu tenminste écht meepraten, dankzij Harvard.’


Kijk mee naar de herfst/winter 2011-collectie van Burberry Prorsum >