Karl Lagerfeld schetst

Is er iets wat Karl Lagerfeld niet kan? Der Kaiser voegt een nieuw talent aan zijn alsmaar stijgende lijstje toe: illustrator.

Oké, Karl schijnt niet zo handig te zijn met mobiele telefoons. Maar dat heb je immers ook niet nodig als je kunt corresponderen via fax (!) en personeel hebt om alle telefoontjes voor je te plegen. Verder zijn er tot dusver weinig flaws te vinden bij de beste man.

 

BIOGRAFIE COCO CHANEL
Met zijn zevenenzeventig jaar zwaait hij nog immer met de Chanel-scepter. Verder heeft Karl flink wat schnabbels, variërend van fotografie tot de flesjes van coca-cola light ontwerpen. Nu is hij achter zijn schetstafel gekropen om een biografie te illustreren. Over Gabrielle (Coco) Chanel, uiteraard.

Advertisement - Continue Reading Below

 

ILLUSTRATIES
De biografie Chanel Savie, geschreven door Justine Picardie, beviel de Duitse modeontwerper zo goed, dat hij besloot het boekwerk van illustraties te voorzien. De heruitgave, inclusief plaatjes van Karls hand, wordt 24 maart uitgebracht in het Frans. In juli volgt de Engelse versie.


Chanel Savie wordt uitgegeven door Steidl en is voor zo’n € 38 te koop via internet of bij de betere boekhandel.


Burberry’s hoofdontwerper ontvangt een eredoctoraat >

 

PS - Zoals we van Karl gewend zijn, is hij een man die wél meerdere dingen tegelijk kan doen. Ondertussen schoot hij namelijk de nieuwe magnum-campagne – inderdaad, het ijsje. In de hoofdrol? Rachel Bilson. Maar Baptiste Giabiconi heeft ongetwijfeld ook ergens een rolletje.