Hedi Slimane niet naar Dior

Hedi Slimane ziet een comeback bij modehuis Dior niet zitten. De gedachte maakt hem ongelukkig. Slimane mogen we dus schrappen van het lijstje potentiële opvolgers.

Volgens de geruchten was Hedi Slimane eerst in de running voor Yves Saint Laurent, maar al snel liet YSL weten dat zij nog lang niet genoeg hebben van hun Stefano Pilati. Nu, na het hele John Galliano-fiasco, werd ook Slimane’s naam genoemd als mogelijke nieuwe designer bij Christian Dior. Niet gek, want de ontwerper heeft al een verleden bij dit Franse modehuis. Hij ontwierp er tot en met 2007 de mannenlijn voor Christian Dior. Maar Slimane liet aan The Guardian weten dat hij niet in de voetstappen van Galliano zal treden.

Advertisement - Continue Reading Below

Karl Lagerfeld ontwerpt zijn tweede collectie Coca-Cola Light-flesjes >

DIEP ONGELUKKIG
‘Het is niet dat ik niet wil ontwerpen, maar als het zo’n groot modehuis is als Dior, speelt er zo ontzettend veel mee in het design. Marketing, etalages, eigenlijk te veel om op te noemen. Je moet sterk in je schoenen staan om dit te doen, zo niet, dan word je diep ongelukkig. En ik heb geen enkele intentie om me ongelukkig te voelen. Ik mis de stoffen en het atelier, maar als ik het écht zo erg miste, dan was ik allang achter mijn designbureau gekropen.’ Aldus Hedi Slimane.

Wel laat hij weten dat hij zijn comeback maakt als de tijd rijp is en er een geschikt project voorbij komt. Ondertussen fotografeert Hedi, de man van vele kunsten, rustig verder.