Slimane toch wel geïnteresseerd in Dior?

Woordvoerders van Hedi Slimane maakten vandaag bezwaar tegen het interview dat The Guardian onlangs publiceerde.

Meldden we gisteren nog dat modeontwerper slash fotograaf Hedi Slimane aan The Guardian zou hebben verteld not interested te zijn in een functie als hoofddesigner voor Dior, vandaag werd dat verhaal weer uit de wereld geholpen door Slimane zelf. Nou ja, door zijn woordvoerders dan.


Het interview blijkt namelijk al pre-Galliano-gate te zijn afgenomen. En Slimane’s uitspraken zouden in het interview zo zijn omgebogen dat ze inhaken op een kwestie die dus pas later aan de gang was. Niet zo chic.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Galliano-gate; de laatste update >

 

MISLEIDEND

In het interview sprak Slimane over de grote hoeveelheid werk die komt kijken bij het ontwerpen voor een groot modehuis. Maar volgens zijn team heeft hij daarbij helemaal niet gerefereerd aan Dior. ‘Het artikel is duidelijk misleidend’, legt een woordvoerder van Hedi uit. ‘Hedi Slimane heeft nooit gesproken over Christian Dior of welk ander specifiek modehuis dan ook. Hij gaf alleen commentaar over global branding.’

Meest gelezen


Of Slimane dus eigenlijk wél geïnteresseerd is in een nieuwe carrière bij Dior, wordt in het midden gelaten. In het interview liet de beste man weten wel weer aan de slag te willen als ontwerper, maar pas wanneer het ‘juiste project’ zich aandient.


Wij gummen de streep door zijn naam op het gegadigdenlijstje in ieder geval maar weer even weg…

 

Ook Riccardo Tisci lijkt grote kans te maken om door Dior gevraagd te worden >