Carine Roitfeld is back in business

Oud-hoofdredactrice van Vogue France Carine Roitfeld, gaat aan de slag voor Barneys.

Meest gelezen

Er werd wat afgegist na haar vertrek bij Vogue. Zou ze de rechterhand van designer Tom Ford worden? Zou ze de modewereld voorgoed verlaten? Welnu, niets van dit alles is waar. Vandaag gaf Carine kennis van haar nieuwe job; gastredacteur en stilist voor het Amerikaanse luxe warenhuis Barneys.

 

TEAMING UP MET BARNEYS
Het stylen van (en schrijven voor) de advertentiecampagne (geschoten door Mario Sorrenti), de catalogus, de nieuwsbrieven én de Madison Avenue-etalages; Roitfeld heeft een freelanceklus binnengehaald waar we ‘u’ tegen zeggen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De modewereld voorspelde dat Carine zich bij team Tom Ford zou voegen >

 

Zelf is ze er dan ook als een kind zo blij mee. ‘Het is zo spannend’, jubelt ze op Vogue.com. ‘Het een nieuw soort project voor mij. Het is goed om een nieuw leven te hebben, omdat ik nu projecten kan doen, waarvan ik nooit had kunnen dromen ze te doen’, aldus Roitfeld.

 

ECHTE VROUWEN

‘Voor mij is Barneys altijd de grootste geweest onder de luxe warenhuizen’, ratelt ze nog even door. ‘Dus om de mogelijkheid te krijgen dit project met hen te doen en zichtbaarheid te krijgen tijdens de aankomende New York Fashion Week, is een droom die uitkomt. Tijdens het stylen kon ik echte vrouwen in gedachte houden en me afvragen of zij het zouden kopen en zich er mooi en comfortabel in zouden voelen.’

Meest gelezen

 

IRREVERENT
Oke, punt gemaakt. Carine is blij met een hoofdletter ‘b’. Maar er is nóg een reden voor feest in huize Roitfeld. Er komt een heuse autobiografie uit van Carine, genaamd Irreverent. Twee jaar lang verrichte Olivier Zahm – oprichter van Purple Magazine – tussen de bedrijven door noeste arbeid om dit vierhonderd pagina’s tellende boek samen met de Française tot stand te brengen.

 

PLAATJES KIJKEN
Het meeste werk zal echter in het verzamelen en selecteren van beeld hebben gezeten. Naar verluid hebben we hier te maken met een scrapbook vol kiekjes van Carine’s leven en behind-the-scenes-beelden van haar meest onvergetelijke shoots. Leuk: ook Anna Wintour zou haar steentje hebben bijgedragen aan deze pil.

 

We moeten wel nog even wachten voor ‘ie uitkomt. Volgens de berichten tot 4 oktober dit jaar. De voorverkoop is echter al begonnen. En hoewel het plaatjesboek maar liefst 100 dollar gaat kosten, loopt het aantal bestellingen nu al de spuigaten uit en heeft Amazon Irreverent al uitgeroepen tot haar op zes na bestverkochte modeboek.

 

Ook bestellen? Ga naar Amazon.com.

 

Karl Lagerfeld betwijfelde de keuze voor Emmauelle Alt als opvolger van Roitfeld bij Vogue >