Cacharel neemt afscheid van Charlier

Cédric Charlier zal vanaf dit najaar niet meer werkzaam zijn voor modehuis Cacharel.

Sinds John Galliano van Dior den bons kreeg, is er toevalligerwijs bij veel andere modehuizen ook wat afgeschoven met pionnen. Na wisselingen van hoofddesigners bij Pringle of Scotland en Trussardi, besloot men ook bij Cacharel dat het tijd was voor vernieuwing.


TTYN
Onlangs maakte het Franse kleding- en beautylabel bekend het contract van haar creatief directeur Cédric Charlier niet te verlengen wanneer dit afloopt in oktober dit jaar. Het Belgische ontwerptalent is sinds april 2009 werkzaam voor Cacharel, waar hij onder andere de dames ready-to-wear-lijn van het modehuis herlanceerde.

Advertisement - Continue Reading Below


Ook op economisch gebied rommelt het; neemt LVMH Burberry over? Koopt Jimmy Choo zijn eigen label terug? >

 

FLASHBACK?

Cacharel heeft niet aangegeven waarom Charlier gedwongen, dan wel vrijwillig vertrekt in het najaar. Maar ook zijn voorgangers bij Cacharel, het duo Mark Eley en Wakako (samen Eley Kishimoto), was maar een vrij kort avontuur bij het modehuis beschoren. Zij werden na slechts twee collecties aan de kant gezet. Charlier werkte eerder zes jaar lang als assistent van Alber Elbaz bij Lanvin.


PS - Een designer die juist in het zonnetje wordt gezet is Manolo Blahnik. Bij de jaarlijkse catwalkshow van het Savannah College of Art and Design, die in mei gaat plaatsvinden, zal deze schoenenkoning worden geëerd met een Lifetime Achievement Award. Overhandigd door directrice van het college Paula Wallace en André Leon Talley.

 

Bekijk de Cacharel a/w 2011-collectie >