Modische collabo’s

Onder het mom ‘samen staan we sterk’ bundelden Sonia Rykiel en Rei Kawakubo van Comme des Garçons hun krachten met een non-fashion-partner.

Streepjes doen het niet alleen goed op rokken, jurken, tops en sokken. Mais non. De Franse ontwerpster Sonia Rykiel, of eigenlijk dochterlief Nathalie, beproeft haar geluk met haar iconische, gekleurde streeppatroon nu ook op interieuraccessoires. En wel in samenwerking met het upscale Franse meubelmerk Roche Bobois.

 

EEN STREEPJE VOOR

Deze spannende mix levert een bups vrolijke kussenslopen, plaids en ander moois op, versierd met – zoals gezegd – de herkenbare streepjes en ook bloemen en kleurvlakken. De collectie luistert naar de naam Nathalie Rykiel for Bobois en wordt dit voorjaar gelanceerd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De Rykiels zijn in goed gezelschap. Roche Bobois ging eerder al een samenwerking aan met Jean Paul Gaultier, Kenzo House en Missoni Home.

 

De a/w 2011-collectie van Sonia Rykiel al gezien? >


COMME DES SIMPSONS
Ook Rei Kawakubo van Comme des Garçons vond het na haar collectie voor H&M in 2008 wel weer tijd worden voor een nieuw duet. Samen met de bedenker van The Simpsons, Matt Groening, maakte ze een T-shirtlijn voor Play, de casuallijn van Comme des Garçons.

 

Maar helaas voor Bart-, Marge- en Homerfans: de prints hebben betrekking op Groenings strip genaamd Life in Hell over het dementerende konijn Binky en zijn ex-vriendin Sheba. Juist.

 

De lijn bestaat uit vier verschillende shirts en zal vanaf half mei verkrijgbaar zijn bij in ieder geval de Comme des Garçons-winkels.

 

Bekijk de Comme des Garçons a/w 2011-collectie >