Marc Jacobs' Robert Duffy aangeklaagd

Reuring in de tent bij Marc Jacobs. Voormalig executive Patrice Lataillade spant een rechtszaak aan tegen directeur Robert Duffy wegens discriminatie.

Meest gelezen

Lataillade werd in september vorig jaar ontslagen als hoofd financiën en chief operating bij Marc Jacobs International (MJI). En volgens hem was de reden van zijn ontslag niet helemaal koosjer. Deze week besloot ‘ie daarom gerechtelijke stappen te ondernemen.

 

De aanklacht is naast directeur Robert Duffy ook gericht op Marc Jacobs International en LVMH, het luxeconcern dat – net als Duffy en Marc Jacobs zelf – mede-eigenaar is van MJI. De officiële aanklacht luidt dat Lataillade moest dealen met een werkomgeving waarin gediscrimineerd werd. En dat zijn ontslag relatie hield met het feit dat hij daartegen in opstand kwam.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ook met het schandaal rondom Galliano en alle Hermès-overname-perikelen haalde LVMH de krantenkoppen >

 

IN DE AANVAL

Als voorbeelden van de vijandelijke werkomgeving wordt genoemd dat Duffy een boek zou hebben geproduceerd en verspreid waar foto’s van de Marc Jacobs-staff instaan in seksuele posities of zelfs in nakende toestand. Daarnaast zou hij ook een naaktfoto hebben gebruikt voor een billboardadvertentie. Juist.

Meest gelezen

 

Can it get any worse? O-jawel. Ook van sjoemelen met harde cash zou Duffy niet vies zijn. In de aanklacht is opgenomen dat de beste man bedrijfsfondsen aanboort voor persoonlijke doeleinden en totaal niet registreert wat hij uitvoert.

 

IN DE VERDEDIGING

Bij MJI zijn ze not amused. ‘De beschuldigingen zijn vals’, beweert een LVMH-woordvoerster op WWD. ‘Patrice Lataillade is ontslagen bij MJI voor serieuze zaken die geen relatie hebben met de aantijgingen die zijn opgenomen in de aanklacht. MJI, LVMH Inc. en Robert Duffy zullen deze zaak krachtig verdedigen in de rechtbank.’

 

Lataillade is voornamelijk uit op misgelopen loon, compensatiegeld en schadevergoedingen, o.a. voor de gemaakte rechtszaakkosten. Klein lichtpuntje voor Marc Jacobs zelf is dat zijn naam in deze kwestie niet naar voren komt. Maar dat dit verhaal nog wel eens een heel vervelend staartje kan krijgen, staat buiten kijf.

 

Ook de heren Dolce & Gabbana worden (opnieuw) beschuldigd van fraude >

 

PS - Eerder deze week werd bekend dat een boze voormalig collega de Twitter-account van Marc Jacobs had gehacked en in zijn tweets Robert Duffy een ‘tiran’ had genoemd. Inmiddels zijn deze posts verwijderd en stelde Marc zijn fans gerust met de tweet ‘All is well here at MJ. Twitter is a crazy place. Protect your passwords.’ Het is niet bekend of we hier met dezelfde ‘oud-collega te maken hebben…