Jean Paul Gaultier aandelen-update

Eenmaal, andermaal, verkocht? Een groot deel van Hermès’ Jean Paul Gaultier-aandelen gaan onder de hamer en hoogstwaarschijnlijk komen deze in handen van buurland Spanje.

Hermès verkoopt Gaultier-aandelen.’ Zo kopten we afgelopen vrijdag, 1 april. En neen, dat was geen grapje. Jean Paul Gaultier ontwerpt sinds afgelopen Parijs Fashion Week niet meer voor Hermès en nu wil dit modehuis ook van haar Gaultier-aandelen af.


HERMÈS VS. LVMH
Hermès verkeert momenteel niet in een opperbeste situatie, vanwege een vermeende overname door mode- en alcoholicagigant Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). En het besluit van Hermès om haar 45% Jean Paul Gaultier-aandelen op de markt te gooien, zou daar best eens verband mee kunnen hebben.

Advertisement - Continue Reading Below


GAULTIER, OLÉ OLÉ
De kans is groot dat, na de verkoop, het Franse modehuis een Spaans tintje krijgt. WWD meldt dat het in Barcelona gevestigde Puig – moederbedrijf van o.a. Carolina Herrera, Nina Ricci en Paco Rabanne – aan het onderhandelen is over de aandelen.


Puig zou niet alleen van plan zijn de aandelen van Hermès over te kopen, ook wil het bedrijf – dat zich voorheen vooral specialiseerde in geuren – nog meer aandelen van Jean Paul Gaultier zelf kopen.


Best een flinke omschakeling voor het iconische Franse label en haar uitgesproken Parijse stijl. Binnenkort een Spaanse variant van de Bretonse streep op de catwalk? We zullen het zien.