Decarnin verlaat Balmain

Reuring in de modewereld: Christophe Decarnin stopt als hoofddesigner bij Balmain.

Waar sommigen al voor vreesden is waarheid. Christophe Decarnin verlaat Balmain. Tijdens de a/w 2011-editie van Parijs Fashion Week schitterde hij – natuurlijk naast John Galliano – door afwezigheid, maar om een heel andere reden dan de Dior-designer. Christophe bleek namelijk al tijden te kampen met psychische problemen.

 

Vijf jaar lang zwaaide Decarnin het scepter bij Balmain. Onder zijn hoede beleefde het Franse modehuis een enorme piek. Met name de breedgeschouderde items, skinny jeans en destroyed T-shirts werden door velen omarmd. Met een enorme uitbreiding wereldwijd tot gevolg.

Advertisement - Continue Reading Below

 

DEPRESSIE

Schade Deutschland dus dat Balmain nu afscheid van haar ontwerptalent moet nemen. Maar hoe de vork precies in de steel zit, is nog onduidelijk. Doktoren zouden depressiviteit bij Decarnin hebben geconstateerd en hem hebben laten opnemen. Dit zou de reden zijn geweest voor zijn afwezigheid tijdens Parijs Fashion Week.


Toch horen we ook andere geluiden. Onbekende bronnen, die dichtbij de designer staan, beweren dat alle speculaties over Decarnins mentale toestemming zwaar overtrokken zijn. En dat hij en Balmains CEO Alain Hivelin al een tijdje botsten doordat beide een andere visie zouden hebben over de strategie en toekomstplannen van Balmain.

Meest gelezen


OPVOLGER

Voor Decarnin in 2005 bij Balmain aan de slag ging, werkte hij zeven jaar als hoofddesigner voor Paco Rabanne’s damescollectie. Het is nog niet bekend watvoor plannen het ontwerptalent nu heeft. WWD meldt dat er een interne kandidaat klaarstaat om zijn taken bij Balmain over te nemen, maar naam en toenaam van deze opvolger worden nog niet genoemd.

 

Bekijk de Balmain a/w 2011-collectie, de laatste van Decarnins hand >