Alexander McQueen-boek

Hebben: het Metropolitan Museum in New York brengt een boek uit naar aanleiding van haar Alexander McQueen-expositie.

Het is alweer ruim een jaar (en vele eerbetonen) geleden dat ontwerper Alexander McQueen zich van het leven beroofde. En het Metropolitan Museum in New York brengt nu een stunning boek uit dat de carrière van de enfant terrible van de modewereld viert.

 

Savage Beauty gaat ‘ie heten. Naar de McQueen-expositie in het MET, die de aanleiding gaf voor het het maken van het boek. In de koffietafelparel zijn foto’s opgenomen van de vele dramatische werken van de Britse ontwerper met zijn herkenbare, flamboyante stijl.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Bekijk de Alexander McQueen a/w 2011-collectie van Sarah Burtons hand >

 

KINKY

De nadruk wordt vooral gelegd op de manier waarop hij met zijn ontwerpen ‘speelde’ met thema’s als geschiedenis, politiek en vooral fetisjisme. We noemen zijn extreem hoge hakken, de veelbesproken Highland Rape-collectie uit 1995 of ontwerpen waarbij McQueen met de kleding de handen van modellen vastbond.

 

SARAH BURTON

Leuk: het boekwerk bevat ook een intrigerend interview met Sarah Burton, McQueens goede vriendin en rechterhand, die sinds zijn dood het label Alexander McQueen in ere houdt.

 

Op 4 mei gaat de expo in het Metropolitan Museum van start. Het boek Savage Beauty wordt uitgegeven door The Metropolitan Museum of Art & Yale University Press en komt 31 mei uit. Reserveer 'm hier.

 

Heeft Sarah Burton de eer gekregen dé royal weddingdress van Kate Middleton te ontwerpen? >