John Derian x Repetto

Prima ballerina’s opgelet. Découpagemeester John Derian en ballerina-expert Repetto slaan de handen ineen voor een samenwerking.

John Derian is een interieurontwerper, gespecialiseerd in découpage, het verfraaien van objecten met papieren motieven. Hij laat zich volledig inspireren door kantprenten, vrolijke vogels en cameo-portretten. Derian omarmt daarbij alles wat lief, een tikkeltje nostalgisch en Frans is. En laat Repetto nou hét Franse label zijn dat de lieflijke ballerina’s heeft geïntroduceerd in modeland. Helemaal geen onverwachte samenwerking dus. Voor wie denkt: Repetto? Welnu, al sinds 1947 is Repetto de balletschoenenspecialist in Parijs en veel klassiek geschoolde dansers kunnen niet zonder. Net zo min als uw webredactie (ELLE.nl is fan!).

Advertisement - Continue Reading Below

Ballet hangt in de lucht: een van dé zomertrends >

BRIGITTE BARDOT
De iconische roze Brigitte Bardot-ballerina van Repetto is nu in een nieuw jasje gestoken door John Derian. Het resultaat: een limited edition witte BB-ballerina, met een feestelijke bloemprint én Derian’s handelskenmerk, een antiek script. De ballerina kost ongeveer € 200, en is verkrijgbaar bij Bergdorf & Goodman.